OSLO: Det sier helsedirektør Bjørn Inge Larsen til VG Nett. Han bekrefter at både festivaler, konserter og fotballkamper kan måtte avlyses dersom svineinfluensaen virkelig rammer Norge.

Tomme tribuner i Mexico

Larsen understreker at helsemyndighetene er klare til å gjøre det som må gjøres for å forhindre en eskalering av smitten i sommer. I Mexico skal helgens fotballrunde spilles for tomme tribuner.

I siste instans vil en slik publikumsnekt kunne ramme sørlendinger på både Starts kamper på Sør Arena, Quartfestivalen og Hovefestivalen. Denne problemstillingen ønsker derimot ikke Quartfestivalen og festivalsjef Arild Buli å bekymre seg over.

— Dette kommer aldri til å skje, sier Buli til fvn.no.

Ulv-ulv!

Buli mener hele problemstillingen blir konstruert, og hevder media roper ulv om svineinfluensaen.

— Det ser vi nok en gang. Hverken SARS eller fugleinfluensa ble et problem her hos oss. Jeg tror heller ikke svininfluensaen vil ramme oss, og skulle det skje har vi jo nok av vaksiner, sier Buli.

Egen kur

Skulle Norge mot formodning gå tom for vaksiner, har Buli sitt eget vidundermiddel som han anbefaler.

— Olivenbladsekstrakt er bedre enn all verdens vaksiner. Forrige gang jeg hadde lungebetennelse ville de, etter at jeg besøkte legevakta, sende meg over til sykehuset. Jeg gikk aldri inn. I stedet tok jeg en dose olivenbladsekstrakt, og ble frisk i løpet av tre dager, sier Buli.