LILLESAND: — Slike rykter er ikke verdig dette bystyret, sa ordfører Arne Thomassen (H), ifølge Lillesands-Posten.

Det var i forbindelse med Jens Olai Justviks (V) interpellasjon om det store NAV-bygget som er under oppføring, at Bjørløw tok et oppgjør med denne bygningen han mener er som en gjøkunge i bybildet med sine dimensjoner.

— Jeg brukte ordet korrupsjon bevisst. Men jeg viste til Eva Joly som sier korrupsjon kan være så mye - kameraderi, vennetjenester og innsideavtaler. Når det gjelder NAV-bygget er det gjort mye som folk undrer seg over. Det er viktig at alt kommer på bordet. Hvor er ansvaret? Bygget har jo gått 30 centimeter inn på Ivar Skippervolds eiendom Arken. Og det er veldig tett opp til grensene på alle kanter, sier Bjørløw.

— Folk snakker mye om dette, at man får ikke lov å sette inn et ekstra vindu på Sandsmyra, mens det ellers gjøres vedtak som mange stusser over. Det kan være greit å få en debatt om slikt. For dette bidrar til politikerforakten. Jeg spør meg også om hvordan oppfølgingen er administrativt. Hvordan kan det skje at man støper et så svært bygg inn på en annen manns eiendom? Jeg er klar over at dette er et privatrettslig spørsmål. Men har vi for liten bemanning i kommunen når det gjelder å kontrollere at vedtak som er fattet, blir fulgt opp? sier han.

På møtet i bystyret sa Thomassen at bygget er i tråd med kommuneplan og reguleringsplan og at planutvalgets flertall støttet en positiv innstilling fra administrasjonen da man sa ja til en godkjenning.

Når bygget nå har kommet inn på Skippervolds eiendom, svarte kommuneadministrasjonen at man oppfattet det slik at det var enighet mellom partene om et makeskifte. Rådmannen skal nå ta saken opp administrativt og få tingene på bordet.