Rektor Anne Marie Mauland Mansoor ved Wilds Minne skole. Foto: Kjartan Bjelland Foto: Kjartan Bjelland

KRISTIANSAND: — Jeg får kommentarer hver gang jeg oppgir e-postadressen min, og det gjør jeg ganske ofte, humrer Anne Marie Mauland Mansoor overfor Fædrelandsvennen.Rektoren ved Wilds Minne skole i Kristiansand har ikke mindre enn 50 tegn i e-postadressen, dermed er det bortimot et kunststykke å nå fram på rett adresse – uten feilstavelser.

- Voldsomt

  • Det er sikkert noen mailer jeg ikke får, fordi folk har ramlet av underveis. Jeg har et litt komplisert navn også, noe som ikke gjør det enklere, erkjenner 45-åringen.

— Hvilke kommentarer får du?

— «Det var da voldsomt», eller «det var da svært», «jaha?» eller bare stønn, svarer Mauland Mansoor.

Nå vurderer hun å kutte de to midterste navnene, det vil si hele 14 tegn. Hun skylder på gammel vane og egen latskap for at dette ikke har skjedd tidligere.

Men å bruke bare initialer er ikke tillatt i kommunen.

— Det skal være synlig hvem e-posten kommer fra. Dessuten kunne det bli mange like adresser om 6500 personer skulle bruke initialer, påpeker it-sjef Arild Sandnes i Kristiansand kommune.

Noen lengre?

Ifølge Sandnes er domenenavnet kristiansand.kommune.no urokkelig. Før alle andre kommuner kom seg på nett, brukte Kristiansand domenet krkom.no.

Men så bestemte Kommunenes Sentralforbund at alle kommuner måtte følge samme mal, noe som skal være enklere for innbyggerne å forholde seg til.

— Jeg har ikke inntrykk av at mailadressene våre er et problem, sier it-sjefen.

Om Anne Marie Mauland Mansoor har en av sørlandskystens lengste adresser, har hun vært på topp i Rogaland også.

For ett år siden kom hun fra inspektørjobb i hjemkommunen. Der hadde hun i åtte år identisk adresse, men Stavanger i stedet for Kristiansand i domenet. Kun 47 tegn, med andre ord.

— Har du Sørlandets lengste?

— Ingen anelse, svarer rektoren.

Andre som vet? Tips oss på telefon 03811 eller send oss en mail!