De løse plankene smalt opp i bilene som passerte det midtlertidige veidekket ved Nodeviga. Enkelte biler punkterte da de passerte overgangen. Foto: Kjetil Nevestad

KRISTIANSAND: – Samtlige avskrev seg alt ansvar, og sendte meg stadig videre i min søken etter en ansvarlig instans, sier Lars Verket til fvn.no.

De samme instansene benektet også enhver befatning med veiarbeidet da Fædrelandsvennen var i kontakt med dem etter å ha snakket med Lars Verket.

Det var onsdag kveld da Lars Verket skulle hente en kajakk i Nodeviga at han oppdaget veiarbeidet. Han bestemte seg for å varsle om det han mente var en trafikkfarlig løsning over et rør på vei ned til kajakklubben.

– Dette var en helt uansvarlig måte å dekke til etter grøftearbeidet, sier Verket.

Ifølge Verket lå plankene løst på stedet og slo opp i biler som kjørte over.

— Ett kumlokk var fjernet og i nattens mørke er det fort gjort å ramle nedi. I tillegg stod det spiker opp av plankene. Jeg observerte selv en bil som hadde punktert etter å ha kjørt over, forteller han.

Like før klokken 21.00 var Verket tilbake ved innkjøringen til kajakklubben. Da var det ryddet opp i det aktuelle området.

– Jeg har ikke fått noen melding om at ingeniørvesenet gjorde noe arbeid i området, men etter tilbakemeldinger vi har fått nå i kveld tyder alt på at det er vannverket som har laget en midlertidig løsning i forbindelse med arbeidet med Kilden, sier vakthavende oppsynsmann Kristiansand Ingeniørvesen, Arvid Høyåsen.