MANDAL: — Han innrømmet i avhør å ha kjørt på politibetjenten, men har en annen versjon av hva som skjedde i forkant, sier stasjonssjef Bjart Gabrielsen ved Agder politidistrikt.

Les også: Vil forklare seg om politi-påkjørsel

Siden det er snakk om to motstridende forklaringer, ønsker Gabrielsen ikke kommentere hva 25-åringen har sagt om foranlednigen til påkjørselen.

25-åringen ble på grunn av gjentakelsesfaren fengslet i fire uker. Han er tidligere dømt for flere brudd på vegtrafikkloven.

— Vi mener at det er riktig at han nå blir fengslet, av hensyn til omgivelsene. Forhåpenligvis kan det også bidra til at han lærer av disse hendelsene, sier Gabrielsen.

Mandalitten er siktet etter straffelovens paragraf 127, vold mot offentlig tjenestemann. I tillegg er han siktet for flere brudd på vegtrafikkloven.

Hang på panseret flere hundre meter

25-åringen skal ha kjørt gjennom folkemylderet midt i gågaten i Mandal sentrum natt til søndag. Da politipatruljen forsøkte å stoppe bilen, kjørte 25-åringen rett på den ene politibetjenten.

I stor fart kjørte 25-åringen flere hundre meter med politimannen hengende på panseret av bilen. Til slutt bråstoppet 25-åringen slik at politimannen falt av. Politibetjenten pådro seg til alt hell ingen skader i hendelsen.

Etterpå stakk 25-åringen av. Nesten to døgn senere kom han frivillig inn til Mandal politistasjon for å forklare seg.

Les også: - Leter etter navngitt bilfører

25-åringen er ifølge fengslingskjennelsen domfelt fire ganger i løpet av de siste seks årene. Han ble sist dømt i april i år, blant annet for å ha kjørt uten førerkort ved fem ulike anledninger.

Han ble da dømt til 75 dagers fengsel, hvorav 50 var ubetinget.