MANDAL: Fvn.no skrev 20. mars i år om utdelingen av en internasjonal pris som ble delt ut til Mandal kantori. Dagen etter ble det skrevet en kommentar i debattfeltet under artikkelen, underskrevet med navnet Brede Pedersen.

I innlegget ble det uttrykt en relativt kritisk holdning til prisutdelingen:

"Hva er vel dette for noe? En pris i en B-klasse? Virker som alle korene her har fått en pris. Nei, da er det mye mer imponerende med MK som hevder seg over lang tid i skikkelige konkurranser", sto det under overskriften "ikke mye å skryte av."

Lederen av fotballklubben MK, Brede Pedersen, kontaktet mandag ettermiddag fvn.no for å informere om at det ikke var han som hadde skrevet innlegget.

I Norge finnes det tre andre personer ved samme navn, men ingen av dem bor på Sørlandet.

Pedersen opplyser at flere har trodd det var han som uttalte seg i nettdebatten.

— Jeg ble først klar over det lørdag formiddag, da en person med tilknytning til Mandal kantori konfronterte meg i gågaten. Jeg ble først litt satt ut, men skjønte etter hvert noen måtte ha misbrukt mitt navn, sier han.

Krever erstatning

Mandag leverte han anmeldelsen, med krav om økonomisk kompensasjon fra den som står bak.

— Verdien av tapt anseelse for meg personlig og for klubben MK kan vanskelig måles i penger, men etter min mening sverter dette både meg og, MK og firmaet jeg driver, sier han.

Pedersen er redd for at innlegget har skadet hans anseelse i lokalmiljøet, og at noen kan ha unngått å kjøpe tjenester av firmaet hans på grunn av innholdet i debattinnlegget.

Unner Mandal kantori alt godt

Han tror at folk som kjenner ham godt vil ha vanskelig for å tro at det er han som har skrevet innlegget. Meningsinnholdet tar han sterkt avstand fra.

-Som mandalitt er det ingenting som gleder meg mer enn at noen kan prestere noe, og vinne priser. Jeg unner Mandal kantori alt godt, forsikrer Pedersen.

Nyhetsredaktør i Fædrelandsvennen, Morten Rød, opplyser at det vil bli innført et nytt debattsystem til høsten, som forhåpentligvis vil føre til en bedre kontroll.

Alle debattinnlegg på fvn.no må i dag underskrives med fullt navn, og blir gjennomlest før publisering. Det skjer likevel fra tid til annen at navn blir misbrukt.

— Det er ikke bra at det skjer, og det gjør det fra tid til annen. At dette innlegget var skrevet under med falskt navn ble vi først klar over da Pedersen tok kontakt selv. Vi har nå fjernet innlegget fra vår side, sier Rød.