LILLESAND: Tre uker etter at hytteperlen til finansakrobaten Christen Ager-Hansen ble lagt ut for tvangssalg kom det første budet i dag. Budet er på 5,650 mill kroner, nesten fire millioner kroner under prisantydningen på 9,5 millioner.

— Et lavt bud, sier eiendomsmegler Inger Sædberg Birkenes som tror prisen vil stige i løpet av uken.

— Vi har 19 interesserte kjøpere på listen som skal kontaktes. Her kan mye skje. Alle sitter på gjerdet og venter, sier hun og legger til.

— Vi har å gjøre med en prakteiendom, en ekte sørlandsidyll på egen holme med sandstrender og utsikt rett til havs. Det som trekker ned er at eiendommen er uten strøm, vann og kloakk.

Langs hele sørlandskysten ligger landsteder til salgs som perler på en snor. Men mange selgere opererer i en høy prisklasse og flere av landstedene har ligget lenge ute for salg.

Hytteparadiset på Bergsøya har vært til salgs siden 6. juni. Foreløpig har det ikke kommet et eneste bud på funkishytta med egen brygge og båthus, ikke langt unna sommerstedet til kjendisekteparet Linn Stokke og Atle Brynestad. Prisantydningen er på 25 millioner kroner.

Men det er pengesterke kjøpere i markedet som vet hva de vil ha. Drømmeøya til den Monaco-baserte investoren Erik Henriksen på Lille Engelsholmen nær Gamle Hellesund ble nærmest revet vekk i løpet av en uke tidligere i sommer. Skotten Andrew Salvesen, med røtter til Mandal bød 6,3 millioner kroner over prisantydningen og sikret seg sommerøya til 23,3 millioner kroner, for øvrig den dyreste hytteeiendommen som er solgt i Blindleia hittil i år.

Nå selger også Oslo-kvinnen, Bente Bugge Norman skipperhusidyllen på Ytre Ulvøy ved Ulvøysund, og antyder en pris på 12,5 millioner kroner.

— Eiendommen med hovedhus fra 1750 er restaurert og men med tallrike antikvariske detaljer intakt. Det er ikke mange slike eiendommer til salgs i øyeblikket, sier advokat og eiendomsmegler Tom E. Johnsen som regner med at eiendommen vil være solgt i løpet av sju til ti dager.