KRISTIANSAND: — Det er knuste øl-flasker og søppel over alt her. Dette er sjeldent jeg har sett det så ille, sier Halvard Sundsli.

Sammen med sønnen Tarjei, og ett par andre skulle han søndagsformiddag på tur til Blomsbukta. Et område på ca 500m2 var jevnt dekket med knuste ølflasker, søppel, tepper og klær etter at en gjeng ungdommer hadde brukt friområdet til festing kvelden før

— Vi hørte det var mange ungdommer som festet her i går kveld. De lo, sang og hylte, sier Sundsli som er en av de nærmeste naboene til bukta.

Sønnen Tarjei hadde en kompis på besøk, og de skulle overnatte på terrassen. De hørte veldig godt ungdommen som bråkte.

— Vi hørte masse knusing av flasker, og da var klokka etter tolv, sier Tarjei.

For beboerne på Galgeberg er det ikke uvanlig at friområdet i Blomsbukta blir flittig brukt på kveldstid.

Denne sprøyta fant en nabo søndag morgen. Foto: MMS-tipser. — Det er nok de samme som bruker stedet til sol og bad på dag tid, som også fester her om natta, og jeg skulle likt å vite om de hadde hadde satt pris på å komme ned til et så forsøplet område, sier Hallvard Sundsli.

Også flere andre naboer hadde fått med seg festen i Blomsbukta. Else Britt Ruud bor like oppe i veien, og synes det var stor trafikk til og fra strandområdet.

­ Det var unge mennesker. Jeg tipper de var 18 år og yngre, sier hun.

Så sjenerende synes hun det var at hun i 23-tiden kontaktet politiet for å få dem til å kaste ungdommen bort.

— Politiet var høflige, men de hadde så mye å gjøre at de ikke viste om de rakk å komme innom. Jeg så aldri om de kom, sier hun.

Mange flasker lå i dag knust. Foto: Line Raaen.