GRIMSTAD: — Min gode venn Lars har jeg stor respekt for, men han er for tidlig ute med å peke på sin etterfølger, sier Antonsen, som var generalsekretær i Venstre fra 1993 til 1997 og Sponheims rådgiver og statssekretær i Bondevik I-regjeringen.

— Venstre trenger å roe ned. Vi må finne ut hva vi vil, spisse politikken og sikre oss armslag slik at ikke Frp får trengt oss opp i et hjørne i hver eneste valgkamp. Hva er borgerlig i 2009? Skal vi like gjerne samarbeide med et moderne Arbeiderpartiet som med et Frp som krever at vi utsletter oss selv?

Antonsen mener disse spørsmålene må besvares før man velger leder og to nestledere.

— Trine Skei Grande er utpekt fordi hun sitter på Stortinget. Hun er utmerket. Men det finnes andre også. Kanskje det Venstre trenger er en moderne Erling Nordvik, gjerne en kvinnelig utgave.Vi har mange ute i distriktene, sier Antonsen.

For ordens skyld: Erling Nordvik var partileder i Høyre mens Kåre Willoch var statsminister. Han har gått inn i historien som personifiseringen av folkelighet.

Kristiansand Venstres nestor, Dag Vige, peker på Trine Skei Grande som ny partileder og Hans Antonsen som en mulig nestleder i partiet. Vige mener Antonsen er god på mediestrategi og organisasjonsbygging. Selv vil ikke Grimstad-ordføreren svare på den utfordringen, utover at han ikke har ambisjoner.