AGDER: — Vi har det hektisk i dag. Det er verst øst for Kristiansand, mellom Lillesand og Arendal. Der snør det ganske kraftig nå, og det har vært en del utforkjøringer og folk som har fått sleng på bilen, opplyser informasjonsansvarlig Irene Røsholt¨i Falck.

I Aust-Agder begynte snøkaoset allerede i går. Da hadde Falck i Arendal 28 oppdrag. I morgentimene i dag var det flere trafikkuhell i Aust-Agder, og mye tyder på at Falck får minst like mye å gjøre i dag.

— Til nå i dag har de hatt ti oppdrag i Arendal, men det detter inn nye oppdrag hele tiden. I går så vi at det økte på utover dagen og kvelden, og det ser ut til at det blir slik i dag også, sier Røsholt.

Kjører i grøfta

Både i Aust- og Vest-Agder har Falck alle sine biler på veien. De prioriterer de mest trafikerte veiene. I Kristiansand har de tre bilene som er ute nok å gjøre.

— Det er stadig noen som kjører i grøfta på det glatte og slapsete føret. Bilene klarer imidlertid å holde unna, og foreløpig er det ikke noe særlig ventetid for de som trenger hjelp, sier Rusholt.

Hun forteller at det er spesielt glatt på sideveier.

- Kjør forsiktig

Rusholt oppfordrer folk kjøre forsiktig, og holde avstand til bilene foran.

— Vi ber folk om at ta det rolig og kjøre pent. Det er mye slaps i veibanen, og dette kladder seg til på dekkene. En del kjører nok i litt for stor fart, og det gjør at det tar lengre tid for dem å bremse, sier hun.

Det har foreløpig ikke vært noen alvorlige ulykker på veiene i dag.

— Vi har ikke fått melding om personskader. Det er kun snakk om materielle skader, sier Røsholt.