LYNGDAL: E 39 gjennom Lenefjorden er blant strekningene hvor svært mange pusher gassen i bunn, og derfor ble det i mai satt opp fotoboks i Lenebakken.

Fotoboksen er siden den gang blitt beskutt tre ganger og gjerningsmennene har skjult sine spor godt. Politiet står helt uten spor etter den eller de som står bak skadeverket.

– Vi har ingen mistenkte og vil ha tips fra publikum, opplyser lensmann i Lyngdal, Anne-Margrethe Ruud, til fvn.no.

Slapp billig unna

I midten av september ble boksen beskutt for tredje gang og mange tusen kroner er blitt brukt på reperasjoner av boksen. Skattebetalerne kunne blitt utsatt for en større regning.

– Første gang boksen ble beskutt kunne det blitt dyrt, men viktige deler ble ikke ødelagt. Derfor ble det ikke så dyrt, sier Arnfinn Ekberg i Statens vegvesen, som har ansvar for boksen.

Bildene fra boksen leveres digitalt til en felles sentral, og politiet har fått oversendt bildene fra boksen i tillegg til politianmeldelse fra vegvesenet.

– Vi går gjennom bevismateriale, bekrefter Ruud, før hun nok en gang påpeker at etterforskningen ikke har ført fram så langt.

Ber publikum om hjelp

Ruud og politiet ber nå om hjelp fra folk som kan ha sett noe eller kjenner til de som står bak skadeverket.

– Fotoboksen skal jo ikke skytes i stykker. Det er et skadeverk, men vi mangler noe å gå etter for å finne de mistenkte, sier Ruud.

Politiet sitter ikke på tall som viser hvor mange som er tatt i den aktuelle fotoboksen. At inntjeningen på boksen er blitt mindre på grunn av de mange episodene med hærverk.

– Boksen har vært ødelagt. Den skal settes i stand og det er åpenbart at boksen har fått redusert effekt. Den må gjennom reparasjonsprosedyrer og klargjøring, sier Erik Haugevik i Agder politidistrikt, til fvn.no.

Bytter fotoboks

Etter de tre skyteepisodene har Statens vegvesen besluttet å bytte ut hele fotoboksen i Lenefjorden.

– Boksen som den står nå kan fungere, men vi vil bytte boks, sier Ekberg.