ARENDAL: — Det ble benyttet et enhåndsvåpen, en pistol til å true med. I tillegg ble det brukt en type spray, enten pepperspray eller gass-spray, opplyser operasjonsleder Asbjørn Enoksen i Agder politidistrikt til fvn.no.

Politi raskt på stedet

Ransmeldingen kom inn til politiets operasjonssentral klokken 00.11, og den første politipatruljen var på stedet svært kort tid senere. Hvorvidt ransmannen kjørte til stedet eller gikk, er så langt uavklart.

To patruljer fra Utrykningspolitiet og patrulje fra Grimstad bistod Arendal-politiet i jakta. Etter det fvn.no erfarer skal politiet i løpet av natta ha undersøkt idrettsparken på Myra og andre interessante steder i Arendal, men så langt er ingen pågrepet for ranet.

— Ingen er pågrepet eller mistenkt for ranet, etterforskningsleder Jens Martin Reiersølmoen til fvn.no mandag ettermiddag.

To pågrepet i natt

Kort tid etter ranet ble to personer pågrepet på Rykene, med da i forbindelse med annen sak.

— Disse to blir sjekket opp i forhold til ranet, men vi har ikke noe som kan knytte dem til denne saken, sier Reiersølmoen.

I løpet av mandagen har politiet avhørt vitner og gjort tekniske undersøkelser ved bensinstasjonen. Ransmannen skal ha forsvunnet ned mot rundkjøringen like ved bensinstasjonen til fots. Hvor han tok veien etter dette er usikkert.

— Noen har hørt en bil starte opp, men vi har foreløpig ingen konkret fluktbil vi etterlyser. Vi sjekker nå opp biler som er sett i området, og ønsker å komme i kontakt med alle som har vært i området på den tida ranet skjedde, sier Reiersølmoen.

Det er usikkert om andre var involvert i ranet, og det er kun ransmannen som er observert av vitner på stedet.

Ransmannen skal ha fått med seg kassabeholdningen fra stasjonen, men størrelsen på utbyttet er så langt ikke kjent.

— Et mindre pengebeløp ble tatt. Det dreier seg kun om penger, sier Reiersølmoen.

Ikke skadet

Mannen som ble sprayet skal ikke ha blitt fysisk skadet av ransmannen, og avslo tilbudet om helsesjekk etter ranet.

— Statoil har erfaring med slike situasjoner og det er satt i gang et apparat. Vedkommende som ble ranet blir tatt hånd om, sier daglig leder John Fjeldsbø ved Statoil Harebakken, til fvn.no.

Fjeldsbø ønsker ikke å uttale seg om hvor mye penger raneren fikk med seg, ei heller hva innholdet på overvåkningsvideoene har vist.

— Etter forholdene går det bra. Han er fysisk uskadet selv om han ble sprayet med pepperspray, sier Fjeldsbø.

Denne van-en ble tatt inn i natt. Foto: Ernest Boswarva

Signalement:

Mannsperson Kledd i mørke klær Maskert med finlandshette Rød caps Rundt 180 cm lang FOTO: ERNEST BOSWARVA.