BYKLE: — På bakgrunn av nye og overraskende signaler fra Olje- og energidepartementet har Agder Energi besluttet å utsette anbudsprosessene knyttet til Brokke Sør/Nord og Skarg kraftverk, sier Ole Th. Dønnestad, konserndirektør energi i Agder Energi i en pressemelding.

Agder Energi som er største eier i Otra kraft har fått konsesjonen for kraftverk og tunneloverføring i Bykle (Brokke Nord og Skarg kraftverk) pluss overføringstunneler fra Bestelandsåne til Furestøyl i Valle (Brokke Sør).

Det er bare Brokke Sør som for tiden er en lønnsom utbygging, derfor antydet Agder Energi at det bare var utbyggingen der til 200 millioner kroner de ville realisere.

Utbyggingen av Brokke Sør ble vedtatt av Agder Energi å starte 28. oktober, men må nå utsettes da Otra Kraft/Otteraaens Brugseierforening i etterkant av styrevedtaket mottok brev fra Olje- og energidepartementet (OED) som poengterte at konsesjonen er gitt som én konsesjon, og at det må søkes planendring dersom ikke hele konsesjonen realiseres.

— Vi beklager den uforutsette vendingen saken har tatt, sier Dønnestad.