ARENDAL : Ved Sørlandet sykehus i Arendal har hatt flere tilfeller av tyveri fra sengeliggende pasienter. Tyvene kommer seg inn gjennom åpne sykehusdører, kler seg ut som leger og rundstjeler sengeliggende pasienter.

– Tyverier på sykehuset er en stor utfordring for oss. Når vi har det som kalles et åpent sykehus, kan vi ikke klare å ha full kontroll på hva som skjer i gangene, sier Leif Olsen, enhetsleder for sikkerhet ved Sørlandet sykehus Arendal til Agderposten.no.

I går formiddag skjedde nok et grovt tyveri fra sykehuset. Denne gangen fra den kommunale legevakta i underetasjen.

Ifølge Olsen har det vært flere hendelser hvor tyver har tatt seg inn på sykehuset og på ulike vis rundstjeler hjelpeløse pasienter. Blant annet forteller han at det har vært episoder hvor folk har kledd seg ut som helsepersonell og tatt seg inn på rommene til pasienter og stjålet deres eiendeler.

– At det skjer tyverier der det er samlet mange mennesker er ganske vanlig. Men jeg synes det blir spesielt alvorlig når folk stjeler fra mennesker som er innlagt fordi de er syke, sier Olsen til avisen.

Sykehuset hadde en slik episode i mai. Da brukte sykehuset mye tid på å finne de skyldige og sikkerhetsavdelingen skaffet nok bevis på egenhånd å gi til politiet slik at de kunne gå til pågripelse.

Tyvene som slo til mot legevakta i går er fremdeles på frifot.