Kronprins Haakon fyller 46 år lørdag

Tradisjonen tro blir det privat feiring sammen med familien når kronprins Haakon lørdag feirer bursdag.

Publisert: Publisert:
  • NTB-Sofie Dege Dimmen
Denne artikkelen er over ett år gammel

Når kronprinsen fyller 46 år lørdag, er det offisiell flaggdag over hele landet. Feiringen blir imidlertid ikke offisiell, men vil trolig foregå i rolige former sammen med de nærmeste.

- Dagen feires privat, og vi pleier ikke å kommentere private feiringer, sier kommunikasjonssjef Guri Varpe ved Slottet til NTB.

I fjor ble feiringen lagt til kongeparets private sommersted på Mågerø i Tønsberg kommune. Da var store deler av kongefamilien samlet for å feire 45 årsdagen til kronprins Haakon.

Sørlandssommer

Flere somre på rad har kronprinsfamilien leid landstedet Vogts villa som ligger på Dvergsøya utenfor kronprinsesse Mette-Marits fødeby, Kristiansand. Der skal kronprinsparet og de to barna Ingrid Alexandra (15) og Sverre Magnus (13) tilbringe store deler av sommeren.

De siste dagene har kronprinsessen lagt ut flere bilder på bildedelingstjenesten Instagram som vitner om at familien nyter sommerlivet på Sørlandet.

Onsdag delte hun en video av flere kitere som lot seg trekke med vinden i havgapet i Kristiansandsfjorden. I løpet av uken har hun også delt bilder av venninner, og skrevet at hun skal bade dagen lang i sommer.

Begivenhetsrik august

Ifølge det offisielle programmet vil kronprinsens neste oppdrag bli kongelig statsråd på Slottet fredag 9. august. Når kronprinsesse Mette-Marit fyller 45 år 19. august, vil kronprinsen være til stede når kongen mottar Sjef Hæren i audiens.

August byr imidlertid på en rekke store begivenheter for kronprinsfamilien. 25. august er det 18 år siden kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit ga hverandre sitt «ja» i Oslo domkirke. Når skolen starter igjen etter sommerferien begynner prinsesse Ingrid Alexandra i tiende klasse på Uranienborg skole i Oslo, og lørdag 31. august står hun konfirmant i Slottskapellet.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.