KRISTIANSAND: — Hvordan er det å ha rundet 60-årsmerket?

— Det er helt greit. Men det er jo litt rart å være mellom 60 og 70 når en føler seg ung til sinns. Men det er en gevinst å bli 60, alternativet ville vært verre, tenker jeg. Jeg synes jeg er på et godt sted i livet, en fin alder.

Oppsøker isødet

— Hvordan har det så blitt med feiringen?

— Dagen ble feiret sammen med familien. Helga tilbringes på Isfjord Radio på Svalbard. Det er helt i min ånd, for jeg elsker snø og vinter. Vi må kjøre scooter inn, for det er langt fra Longyearbyen. Så blir det noen dager med hundekjøring.

— Har du vært på Svalbard før?

— Hadde planlagt det for noen år tilbake, men det kom noe i veien. Har hatt det som en drøm, så dette er flott.

Hektisk, men varierte arbeidsdager

— Hvordan ser en tingrettsdommers arbeidsdag ut?

— Det er hektisk, men variert, med mange dager i retten, men også dager på kontoret.

— Hva har vært din vanskeligste sak?

— Det spørsmålet er vanskelig å besvare. Det handler mer om vanskelige avgjørelser, i sivile saker og straffesaker, der faktum kanskje ikke er på det rene. Jussen kan være vanskelig. Store saker med mye stoff og fakta å forholde seg til, kan være utfordrende.

Jon Bing

— Hvorfor ble det juss?

— Det var litt tilfeldig. Det er ingen jurister i familien. Da jeg begynte i Bergen fattet jeg interesse for juss og edb, og da jeg fortsatte i Oslo kom jeg inn i det spennende miljøet rundt Jon Bing.

— Yrkeskarrieren din?

— Den startet i Oslo og fortsatte i Kristiansand i '88 da jeg ble rådgiver hos Fylkesmannen. Jeg jobbet som advokat fra '99 til slutten av 2005, og begynte i tingretten på nyåret 2006. ## Har hjertet i Turistforeningen

— Hva gjør du på fritiden?

— Er mye på tur, sommer som vinter. Er spesielt glad i å gå på ski. Turistforeningen, der jeg har sittet i styret, har i mange år vært en viktig arena for meg.

— Reising, da?

— Jeg liker å reise, særlig til steder som gir meg noen fysiske utfordringer. Har blant annet vært på toppen av Mont Blanc. Det var en fantastisk opplevelse.

— Planer fremover?

— Det verste ved å runde 60 var nok overgangen til de siste ti år av yrkeslivet. Jeg trives så godt og vil helst jobbe så lenge jeg kan. Det gjelder å holde seg i form og ha en positiv holdning til ting.