LILLESAND: Hvor mange elever har dere ute i praksis?

— I år er rundt 175 elever involvert i dette. Alle videregående skoler med yrkesfaglig har PTF, Prosjekt Til Fordypning, men vi gjør det litt forskjellig. Vi satser på å få dem tidlig ut i praksis - og mye praksis. Elevene er godt fornøyd, og det er koselig tilbakemelding fra dem. De føler at den oppturen de har når de får PTF på denne måten, den gjør at skoledagen ellers går så mye bedre.

Bruker det praktiske i teorien

— De ser kanskje også mer nytteverdien av teorien?

— Ja, når de kan bruke det praktiske i teorien, er det lettere å prate om det. Flere har fått læreplass der hvor de er. Dette er i bedrifter som ikke nødvendigvis har vært knyttet opp mot opplæringskontoret før.

Brenner for ungdomsbedrifter

— Du har også vært involvert i ungdomsbedrifter og Ungt entreprenørskap?

— Ja, dette er mitt andre barn! For meg er det å drive med ungdomsbedrifter en undervisningsmetode, at elevene gjennom å starte en bedrift kan drive denne i løpet av et år. De blir registret i Brønnøysundregisteret. Det viktige for meg er at skole er mer enn bare skolerommet.

30-årsjubileum til høsten

— Hvor lenge har du vært på Møglestu videregående?

— Til høsten blir det 30 år. Opprinnelig kommer jeg fra Nesodden, og stillingen på Møglestu var den første lærerjobben jeg fikk. Så jeg trives veldig godt. Jeg startet på det som i gamle dager het Handel og kontor og arbeidet en periode på ressurssenteret SEKON, men hovedtyngden har hele tiden vært innenfor yrkesfaglig studieretning. Det som har holdt meg i skolen og inspirerer meg, det er å se de gangene du treffer elevene og det gløder i øynene på dem.

Jobb og hobby

— Hva gjør du i fritiden?

— Nei du, entreprenørskap tar mye tid, faktisk en del av fritiden i tillegg. Så dette blir nok i noen grad hobbyen min også. Jeg bor for øvrig i Grimstad. Jeg fant meg en kone fra Sørlandet, og dette dro meg nedover. Og vi var her nede sommerstid, ofte på camping. Vi var gjerne innom Justøya, der hadde vi det greit.