SLÅTT: Odd Gunnar Tveit fra Steinsland står tilbake ved målstreken som en slagen mann etter fjorårets grendeløp mellom Steinsland og Svaland. Tveit liker best lange løp. Nå vil han arrangere en bygdemaraton, med deltakere fra hele landet. Foto: Helge Corneliussen
MORO: Bygdeoriginalene på Svaland og Steinsland finner på mye moro sammen når det gjelder idrett. Her et bilde etter fjorårets grendeløp på Svaland, der Odd Gunnar Tveit tradisjonsmessig tvangsklemmes av vinnerlagets Øystein Svaland. Foto: Helge Corneliussen

BIRKENES: — Steinsland bygdemaraton Ogge Rondt, heter nyskapingen. Dette blir en ordentlig original maraton med traktorfølge, ikke følgebiler som vi er vant med, sier maratonløper og bygdeoriginal Odd Gunnar Tveit fra bygda Steinsland.

I 19 år har han arrangert "Barneløpet" i bygda Steinsland. Dette løpet utgår nå til fordel for den nye bygdemaratonen, som også Birkenes idrettslag støtter opp om.

Mye moro

— Folka på Svaland blir også med å arrangere og da kan en jo aldri vite hva som kommer til å skje. Med Svaland på laget kan jeg garantere mye moro, sier Tveit.

Han legger til at bygdefolket på Svaland og Steinsland i en årrekke har samarbeidet om grendeløpet Ås-stafetten. De to bygdene kan kombinere idrett og moro.

Kontrollert løype

Planen for maratonløpet er klart. Traktor skal brukes som rullende drikkestasjon og løpet går rundt Ogge og gjennom Birkenes, Vennesla og Iveland.

— Løype er kontrollmålt til ganske nøyaktig 42 kilometer. Påmeldinger er allerede kommet og løpere fra forskjellige steder i landet har meldt sin interesse, sier Tveit.

— Jeg er fornøyd med 15, men håper på 50 deltakere. Aller mest ønsker jeg at det kommer lokale folk, gjerne noen som aldri har sprunget maraton før. Vi vil ta oss spesielt godt av de som springer veldig sent, legger Tveit til.

Skal huskes

Han understreker at selve løpet blir seriøst så det holder, men at rammen rundt er ment å bli av den mer løsslupne sorten.

— Vi håper at det vil komme masse publikum som vil finne på noe gøy rundt løypa. Dette skal bli en maraton folk vil huske. Vi har som mål å bli best, arrangere et løp som både maratonløpere og publikum vil huske, sier Tveit.