AGDER: – Vi har fått noen meldinger om glatte veier, og vi har satt inn tiltak her. Vi har mannskaper ute som jobber både med salting og brøyting, sier Jøran Røsaker, trafikkoperatør i Statens vegvesen.

Lastebil i grøfta

På fylkesvei 257 fra Birkeland til Mosfjell skal det være svært glatt enkelte steder, og en lastebil kjørte torsdag formiddag i grøfta her.

– Jeg kom like bak, og så at han hadde sklidd i grøfta. Han har ikke klart bakken opp, men begynt å skli, forteller en Fædrelandsvennen har snakket med.

Uhellet skal ikke ha ført til personskader.

Veien på stedet er smal, og mens bergingsarbeidet pågår var det umulig for andre biler å ta seg forbi lastebilen. Verken Statens vegvesen eller politiet har opplysninger om hendelsen.

Kolonnekjøring på Hovden

På grunn av uvær er det torsdag morgen og formiddag kolonnekjøring på riksvei 9 mellom Hovden og Haukeli.

– Kolonnekjøringen fortsetter inntil videre. Det er mye vind på stedet, som gjør at snøen føyker og sikten rammes, sier Røsaker i Statens vegvesen.

Få trafikale problemer

Politiet i Agder har ikke hørt om trafikale problemer i forbindelse med været.

– Vi har ikke hørt om noen uhell foreløpig, men vi har hørt fra enkelte patruljer at det er glatt noen steder, sier operasjonsleder Sverre Birkeland torsdag morgen.

Høy vannstand

I tillegg til glatte veier og uvær i fjellet, er det meldt om svært høy vannstand i Agderfylkene torsdag. Dette skyldes ekstremværet Vidar, som særlig har rammet Vestlandet. Meteorologisk institutt sendte onsdag ut et obsvarsel hvor de opplyste om at vannstanden i Agderfylkene er ventet å ligge mellom 80 og 110 centimeter over verdiene som er oppgitt i tidevannstabellene.

Er det uvær eller høyt vann der du er? Send oss dine bilder på nyheter@fvn.no!

Artikkelen oppdateres.

Slik så det ut i Mandalselva i 09-tiden torsdag morgen. Foto: Jarle R. Martinsen