Mye slaps i veibanen gjør kjøreforholdene på E 39 vanskelige. Reisende tipset Aftenbladet om at det var fullstendig stopp på E 39 i Vikesåbakken.

Klokka 11.44 melder politiet at trafikken går som normalt begge retninger.

Trafikken sto stille

Politiet melder at Statens vegvesen nå har folk på stedet som dirigerer trafikk. Det er lange køer.

Klokka 11.20 seier Nils Bernt Rinde til Aftenbladet at han har stått stille i en time ved Vikeså mot Vikesåbakken.

– Det er fullstendig kaos her. Biler står i alle himmelretninger. Enkelte prøver å kjøre på ubrøytede sideveier, men jeg er ikke lokalkjent og tørr derfor ikke gjøre dette. Jeg har ikke sett snurten av brøytebiler siden jeg har stått her, sier han klokka 11.20

Ekstra brøytemannskap

Statens vegvesen sier de har satt inn ekstra mannskap som brøyter veiene.

– Været bytter mellom byger, opphold og byger igjen. Derfor er det krevende å holde veien fri for slaps. Tidligere i dag var det stans på veien på grunn av en trailer som sto fast i Vikesåbakken. Vi jobber på for å brøyte veiene, sier Hanne Norheim i Statens vegvesen.

Aftenbladet var i kontakt med Sør- Vest politidistrikt sin operasjonssentral klokka 10.40, etter å ha blitt tipset om en trailer som sto fast i Vikesåbakken.

Operasjonsleder Kurt Løklingholm kjente på dette tidspunktet ikke til dette. Klokka 11.30 melder politiet at de er på vei til Vikesåbakken etter meldinger om tunge kjøretøy som står fast.