GLATT. Statens vegvesen har sine underentreprenører ute for å salte grunnet glatte veier. Foto: Baard Larsen

EVJE/VENNESLA: Klokka 01.33 kjørte en enslig bil med to personer i bilen ut av veien like ved raftingseteret på Syrtveit i Evje. Det var glatt veibane på stedet da ulykken skjedde, melder politiets opersjonsleder på Twitter.

Ei tre år gammel jente ble hentet av luftambulansen og fraktet til Sørlandet sykehus. Jenta fikk ifølge Sørlandet sykehus lettere skader i ulykken, mens mannen som kjørte bilen ble tatt hånd om av ambulansepersonell. Begge var ved bevissthet etter ulykken.

Bilberger Gøran Lantz i Viking Lantz Evje har vært på flere oppdrag i natt, blant annet utforkjøringen ved raftingsenteret.

— Bilen var nokså ødelagt, for den hadde truffet en trestubbe. Men den sto på hjula og hadde kjørt utfor på ei slette, så det gikk greit å få den opp på veien. Det var såpeglatt på stedet, forteller Lantz.

Strøbil ble sendt ut like etter ulykken. Ifølge Vegtrafikksentralen var det regn som frøs i veibanen der ulykken skjedde.

To utforkjøringer på Bjelland

— Det begynte med en utforkjøring i Åseral i går kveld i 19-tida. Det er mildt på gradestokken, men det fryser på i veibanen. Det er såpeglatt flere steder, sier Lantz.

Onsdag morgen har to biler kjørt utfor på samme sted på Bjelland. Ifølge sjåføren i en av bilene, hadde han ikke sjans til å holde seg på veien på ulykkesstedet.

Føreren i den andre bilen forsøkte å bremse opp da han så at den hvite bilen hadde kjørt utenfor veien. Dermed gikk det i grøfta for ham også. Ingen ble skadet i utforkjøringene. Foto: Baard Larsen

— Jeg var på vei ned bakken, og så at det sto en bil i grøfta som hadde kjørt ut. Da bremset jeg, men bilen fortsatte rett ut i svingen. Jeg havnet over kanten, og 4-5 meter ned i skråningen. Bilen stoppet i en lyktestolpe, sier sjåføren, som ikke vil ha navnet sitt i avisa.Lyktestolpen knakk i sammenstøtet. Utforkjøringene skjedde på fylkesvei 462 på Lille Bjelland. Det gikk bra med begge sjåførene, men den ene bilen har fått store materielle skader. Begge utforkjøringene skjedde rundt klokken 06.00 onsdag morgen.

Strøbilen kom like etter utforkjøringene.

Ifølge bilberger Lantz, er det svært glatt på sideveiene rundt riksvei 9. Selve riksvegen er saltet, men det er svært glatt bare litt utenfor veibanen, ifølge bilbergeren.

Utfor på Sandrip

Klokka 02.35 kjørte en bil ut av veien ved Sandripheia i Vennesla. Bilføreren var bevisst og kom seg ut av bilen etter ulykken. Nødetatene rykket til ulykkesstedet. Også her var veibanen svært glatt. Sjåføren, en mann i 20-årene slapp fra uhellet uten personskader.

Ifølge bilbergeren som kom til Sandripheia, ble det raskt saltet etter uhellet. Bilen ble hentet opp uten problemer. Utforkjøringen skjedde i en sving, og bilen fikk store materielle skader.

Saltet og strødd

Også øverst i Setesdal er det glatt føre.

— Det har kommet snø i natt, så det er glatte veier og snøføre. Vi har berget en bil etter en utforkjøring ved Rysstad i dag tidlig. Det gikk greit med både bilen og sjåføren. Men folk må kjøre etter forholdene, oppfordrer Kristian Trydal, bilberger i Bykle Viking/Falck/Naf.

Vegtrafikksentralen ble varslet etter de to utforkjøringene i natt, og forteller at det ble strødd og saltet etter at meldingene kom. På Sandripheia skal det ha vært saltet også før uhellet skjedde der.

— Jeg kjenner ikke til problemer med glatt føre nå i morgentimene, sier Tove Vårsjø, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen.

Vestover i Vest-Agder er det ikke meldt om problemer.

Har du tips eller bilder som viser problemer på glatte veier? Tips oss på tips@fvn.no