VENNESLA: Det bekrefter lensmann i Vennesla og Iveland, John Tomas Homme.

– De to pågrepne er tilhørende en barnevernsinstitusjon i kommunen, men ingen av dem er hjemmehørende i distriktet til vanlig. De er allerede å regne som kjenninger av politiet, opplyser Homme til fvn.no.

Mindreårige

Siden ungdommene er mindreårige er de ikke satt i arrest. Begge skal være 15 år gamle. Politiet venter å få inn en anmeldelse på forholdet onsdag formiddag.

– Da kan vi få klarhet i hva som skjedde konkret og hva slags rolle de to hadde, sier lensmannen.

Det var klokken 20.58 tirsdag kveld at politiet fikk melding om at to personer hadde truet til seg en bil fra en kvinne, ved å bruke en stein og en flaske.Hun fulgte selv etter bilen, som ble stoppet av politiet ved Eikeland på Hægeland.

Involvert i trafikkuhell

– Selve kjøreturen skal ha gått i beskjeden fart, men vi har fått en melding på at bilen var involvert i et trafikkuhell som førte til materielle skader på en annen bil, opplyser Homme.

Det er ventet å komme en egen anmeldelse på dette forholdet.

Ungdommene skal i løpet av onsdagen avhøres før det tas en avgjørelse om hva som skjer videre.

Tror ikke på ny barnevernsbande

– På grunn av alderen så blir det trolig ikke en påtalesak, men en sak for barnevernet. Før vi kan avgjøre det, så må vi finne alvorlighetsgraden og ta en runde med barnevernet og politijuristen, sier Homme.

– Frykter du ny barnevernsbande i distriktet?

– Nei. Dette er ungdom som har bodd her før og vi opplever det ikke samme måte. Vi er alltid i dialog med institusjonene hvis det skulle utvikle seg til noe sånt, men dette ser jeg på som et av flere forhold som ikke er like gjennomført som det denne banden gjorde.

– Dette er nok gjerne ungdom som sliter og som nok helst ikke ønsker å være her, utdyper Homme.