MARNARDAL: - Det er klart vi syns det er kult med en slik sjeldenhet, sier en av sønnene på gården, Stian Dønnestad.

Kalvene var to kuer og en stut, som har fått navnene Snørose, Silje og Skogstut.

Begeistring

Det var søndag for ei uke siden at fødselen fant sted på Tisland i Marnardal. Etter å ha født to kalver, ble det til gårdseierens store overraskelse oppdaget enda et par bein på vei ut av kua. Til stor begeistring for hele familien.

Med to barn som syns det er stor stas å besøke bestefar for å sjekke omd et er flere kalver, er det ekstra moro når det skjer noe så spesielt. Men for dem så blir de samtidig tre kalver i rekken som de gir navn og blir svært begeistret for, fortsetter Dønnestad muntert.

Han var selv ikke tilstede under den spesielle kalvingen, men kan likevel fortelle at den foregikk helt udramatisk.

Sjeldent

I ettertid har det vært mest artig å sjekke opp hvor sjelden trillingfødselen er.

Jeg har funnet ut noe sånn som at man i løpet av 90 års drift vil kunne oppleve en slik fødsel, så det hører virkelig med til sjeldenhetene, mener Stian.

På gården er det nå født ni kalver til nå i vår, og flere er i vente. Totalt er det nå 60 dyr til sammen i fjøset på Tisland.

Ifølge Erling Sehested ved Universitetet for miljø— og biovitenskap er det bare en sannsynlighet på 0,1 promille for at en slik fødsel skal finne sted.

Av nesten 3,5 millioner fødsler i året, er det 264 trillingfødsler, har Sehested forklart overfor nettstedet www.fosna-folket.no ved en tilsvarende begivenhet ved et lokalt gårdsbruk i Åfjord for ett år siden.