MANDAL: — Jeg er ganske raus for tida, humrer Erik Bentsen.

Han la søndag ut en annonse på finn.no der han gir bort en hel tomannsbolig på 100 kvadratmeter på Skjernøya i Mandal. Selve huset får du helt gratis dersom du slår til, men det er likevel en hake. Du er nødt til å hente huset, for tomten har Bentsen selv planer for.

— Vi har bodd i Rogaland i mange år, men nå ville vi hjem til Sørlandet. Kona kommer fra Skjernøya og vi ønsket å kjøpe en bolig her, sier han.

Ikke råte

Derfor kjøpte de tomten med boligen fra 1966 og har planer om å bygge et helt nytt hus på tomta.

— Vi måtte velge mellom å renovere og bygge på eller bygge helt nytt. Huset er ikke så dårlig at det må rives og det er ikke noe råte i det, så vi tenkte det var verd et forsøk å bli kvitt hele huset i et jafs, sier han.

RELATIVT NYTT: Huset fra 1966 har relativt ny baderomsinnredning, men trenger du kun vasken, må du ta resten av huset med på kjøpet. Foto: privat

Populær annonse

Bentsen la ut annonsen på finn.no søndag ettermiddag. Selv om han ikke har fått konkrete henvendelser, har annonsen blitt sett over 3.600 ganger mandag ettermiddag.

— Det spesielle her er at huset egentlig er i ganske god stand og det er ganske mye nytt i huset som følger med, sier Bentsen og nevner rør, varmtvannsberedere, ovn og baderomsinnredning.

Han sier at det i første omgang ikke vil være mulig å hente kun deler av huset, men skriver i annonsen at hvis det ikke er interesse for huset, vil det kunne åpnes for å selge enkeltkomponenter senere.