Etter å ha ventet på Kjevik i over fem timer, ble flyet til Kanariøyene kansellert, og passasjerene fikk koffertene tilbake. Foto: Arvid Mjåland

KRISTIANSAND: — Dette er jo helt forferdelig, særlig medtanke på at det er små barn med i reisefølget, sier Bjørn Stavenes (78) tilFædrelandsvennen.

Flyet til Gran Canaria skulletatt av fra Kristiansand lufthavn Kjevik klokken 14.30 lørdag. Etter over femtimer med venting, fikk passasjerene beskjed om at flyet var kansellert.

— Det siste vi har fått høre, er at dårlig vær erårsaken til kanselleringen. Vi har fått svært lite informasjon gjennom dagen, sier passasjerBjørn Stavenes (78) tilFædrelandsvennen.

— Bagasjen vår har nå ligget ute i fire timer, så nå er den våt, tilføyer han.

Stavenes si at rundt 50-60 passasjerer skulle ta flyetfra Kjevik lørdag ettermiddag. Nå er avgangen flyttet til søndag morgen.

Fløy til Torp

Arvid Mjåland (80) skulle til Kanariøyene sammen med kona.Han forteller at flyet som skulle ha landet på Kjevik, fløy videre til Torp forå avlevere passasjerene.

— Så kom flyet tilbake til Kjevik, og her har detblitt stående. På ett tidspunkt fikk vi beskjed om at vi kunne begynne ombordstigningen.Trappa opp til flyet ble kjørt bort til flyet, og alt var klart, men så ble vi barestående her, sier han frustrert.

— Dette er ikke noe greit. Star Tour svarer ikke på telefon, og passasjerene er veldig misfornøyde, fortsetter 80-åringen.

- Mistet "slot tiden"

Øystein Svaland, teamleder ved Kristiansand lufthavn Kjevik,forteller at årsaken til at flyet ble kansellert, var at det mistet den såkalte”slot tiden” sin, etter at flyets kaptein valgte å sette kursen til Torp for avleverepassasjerene, i stedet for på Kjevik.

Det skal ha vært for dårlig vær til å lande på Kjevik.

— Flyet får tildelt ei rute det kan fly en visstid. Hvis de ikke klarer å fly ruta innen for det oppgitte tidsrommet, misterdet tida. Da det aktuelle flyet valgte å fly til Torp, brukte det så mye tid på denne turen, at det mister "slot tiden" sin, forklarer Svaland.

Tett flytrafikk i Europa

— I Europa er detnå tett flytrafikk, og lite plass i luftrommet på den aktuelle ruten. Derforfikk flyet tildelt ny "slot tid" i morgen, søndag, fortsetter han.

Det lyktes ikke Fædrelandsvennen å komme i kontakt med SASeller Star Tour lørdag, selskapene som hadde ansvaret for den aktuelleflyvningen til Kanariøyene.