I BEREDSKAP: Trond Aslaksen på plass ved innkjørselen til Rige mandag formiddag for en drøy måned siden. Foto: Rune Stensland

KRISTIANSAND: — Det ble ikke mye søvn i går, konstaterer driftsleder i Feie- og Brøyteservice, Trond Askildsen.

Fredag hadde kristiansanderen sin fulle hyre med å måke unna snø og trekke opp vogntog som satt fast i snøkaoset. Lørdag formiddag gjør Askildsen seg klar til nye oppdrag. Han rår over 18 brøytemaskiner, og forteller at mange av hans kolleger nå ligger hjemme og sover for å være klar til oppdrag utover lørdagen og natt til søndag.

Etter en rolig start på fredagen, snør det nå over deler av Agder, og den ferskeste værmeldingen melder opp mot 20 centimeter nedbør i løpet av lørdagen.

Sov i hjullasteren

— Akkurat nå driver jeg og skrur for livet på en av våre tre brøytemaskiner som er ute av drift. Jeg sov en time i hjullasteren min i stad, og skal sove litt mer hjemme senere i dag før jeg skal ut og brøyte igjen. Det er jo meldt en del nedbør, så dette kan bli festlig, understreker Askildsen.

Han sier det uten ironisk undertone, og hevder at jobben er blitt en livsstil for ham.

— Jeg har det så gøy på jobb. Jo mer kaos, jo bedre, konstaterer kristiansanderen.

Refser "klagerne"

Han ergrer seg likevel over bilister som klager over ryddemannskapet.

— De må forstå at vi kan sitte fast i kø like mye som de selv. Vi kan ikke trylle - bilistene må heller hjelpe oss fram og i hvert fall ikke snike seg forbi oss i kryss.

Askildsen retter også en mild pekefinger til bussjåførene, som han mener krever "sommerføre" på bussholdeplassene hele året.

— Det heter seg at hele kantsteinen langs holdeplassene skal være ryddet hele veien også om vinteren. Det er nok litt i overkant, men vi liker jo å skjemme bort bussjåførene også, sier Askildsen med et smil.