KRISTIANSAND: Klokken 08.00 onsdag morgen legger gigantskipet MS Independence of the Seas til på Silokaia i Kristansand. Skipet huser 3800 turister, men har kapasitet til hele 4370 gjester. Skipet blir det aller største passasjerskipet som har vært i Kristiansand noensinne.

– Dette vil få Kilden til å se ut som onkel Toms hytte, og Fjord Cat til å se ut som en kano. Det er enormt, sier Thomas Granfeldt, driftssjef ved Kristiansand havn, til Fædrelandsvennen.

Han gleder seg til å få besøk av det enorme skipet.

– Dette er stor stas. Jeg er i overkant interessert i skip og shipping. Havna er vant til å ta imot store båter, men det er jo artig når det settes rekorder, sier han.

Viktig for regionen

Granfeldt kommer til å stå klar med en såkalt kerst når skipet ankommer.

– Det er havnens våpenskiold og kjennemerke. Når nye skip ankommer står vi med lua i hånda og ønsker velkommen, sier driftssjefen.

Han påpeker at dette ikke bare er stort for havna, men for hele landsdelen.

– Hver passasjer legger ned mellom 700 og 1400 kroner på land. Det er store summer med så mange turister og betyr mye for regionen, sier Granfeldt.

Kommer fra Stavanger

Independence of the seas lå ved kai i Stavanger på mandag. Skipet kommer til Kristiansand klokka 08.00 onsdag morgen, og drar igjen klokken 17.00. Det kommer igjen til Kristiansand ved to senere anledninger i år. Først mandag 10. juni, og så fredag 26. juli.

Totalt har Kristiansand Havn 58 anløp av cruiseskip i år. Det er ei tredobling siden 2010.