MANDAL: — Tilstanden hennes er nå stabil og utenfor livsfare. Hun sendes til Ullevål sykehus for viderebehandlling, opplyser Inger Johanne Aa Shealy i en pressemelding.

Hun er daglig leder ved Hald internasjonale skole i Mandal hvor ulykken skjedde ved 11-tiden torsdag formiddag.

Sørlandet sykehus opplyser sent torsdag kveld at kvinnen ermoderat skadet.

Ble slått bevisstløs

Den skadede kvinnen er en 23 år gammel utvekslingselev fra Kina. Hun ble slått bevisstløst da en fem meter høy lettvegg løsnet og traff henne inne på skolen. Veggen var ment å skille et rom i to deler.

23-åringen var ved bevissthet da luftambulanse fraktet henne til Sørlandet sykehus i Kristiansand for videre undersøkelser. Nå fraktes hun altså videre til Oslo.

— Ulykken er alvorlig med hodeskader. En patrulje kjørte derfor utrykning fra stedet for å ta imot luftambulansen på Imesletta ved E 39, opplyste politistasjonsjef Bjart Gabrielsen i Mandal til Fædrelandsvennen.

Politipatruljen stoppet trafikken på E 39 for at luftambulansen kunne lande.

Oppfølging av kriseteam

Kvinnens pårørende i hjemlandet er informert om ulykken. Ifølge daglig leder Inger Johanne Shealy var elevene i sjokk etter ulykken.

— Mandal kommunes kriseteam har deltatt i oppfølging av studentene i løpet av dagen og vil fortsatt være en del av oppfølgingsarbeidet, opplyser Shealy.

Krimteknikere fra politiet har i ettermiddag vært på skolen for å gjøre undersøkelser.

Senteret har om lag 80 studenter.