FLEKKEFJORD: Klokken 16.04 fikk Hovedredningssentralen i Sør-Norge melding om at to tyske turister var savnet utenfor Åna Sira i Flekkefjord.

— Det har vært et motorhavari. De gav selv beskjed om at de lå utenfor Sokndalstranda. Et Sea King-helikopter fra Sola har plukket opp de to tyske fiskerne, sier Olav Vaage, redningsleder ved Hovedredningssentralen, til Fædrelandsvennen.

— Det blir nå opp til utleier av båten å ta vare på de to fiskerne. De er i fin form, men en opplevelse rikere, sier redningslederen.

Utleier slo alarm

To redningsskøyter ble også sendt for å delta i redningsarbeidet. Klokken 17.00 opplyste operasjonsleder Børge Steinsland i Agder politidistrikt at det står bra til med de to fiskerne.

— Hovedredningssentralen har kontakt med dem, og de er lokalisert. De vil bli plukket opp utenfor Nesvåg i Sokndal, forklarte Steinsland.

Det er usikkert hvor lenge tyskerne har drevet rundt uten motorkraft.

Drev til sjøs

De to tyske fiskerne dro ut for å fiske i 8-tiden mandag morgen. Det var Stavanger Aftenblad som først omtalte hendelsen. Utleier av båten de dro ut i slo alarm etter at han fikk melding om at de var tom for drivstoff og drev rundt uten motorkraft.

— Jeg vet ikke hvor lenge de har drevet rundt uten drivstoff, sier redningslederen.

På grunn av fralandsvind drev tyskerne et stykke fra land.

— Det blåser frisk bris i området hvor de to skulle oppholde seg. Fralandsvind. De to skal være ombord i en åpen fritidsbåt, opplyste Vaage til Aftenbladet.