KRISTIANSAND: Det var natt til 17. mai i år at en 22 år gammel kristiansander slo et ølglass i ansiktet på en annen mann. Hendelsen fant sted på et utested i Kristiansand sentrum.

I forkant av voldshandlingen hadde offeret bedt 22-åringen om å la være å holde rundt kjæresten hans, mens de alle sto ved bardisken. 22-åringen svarte på anmodningen med å slå med ølglasset.

Brudd i nesa

Offeret ble påført et brudd i nesa, fikk flere kutt i ansiktet og ble som en følge av slaget sykemeldt i overkant av to uker.

Den tidligere ustraffede 22-åringen ble i Kristiansand tingrett dømt til fire måneders ubetinget fengsel. Han må også betale 25.000 kroner i oppreisning til offeret, samt dekke hans utlegg på 668 kroner til legebehandling.

Retten delt

Retten var ikke samstemt i synet på hva som ville være den riktige straffen. Det var de to lekdommerne som utgjorde rettens flertall.

Tingrettsdommer Anita Jarvoll Hekneby mente på sin side at 22-åringen burde dømmes til fem måneders fengsel, og viste blant annet til at et slag med et ølglass har et stort skadepotensial.