ÅPNER: Håndverkeren åpner i november med André Hjort som daglig leder.

KRISTIANSAND: — Alle rommene skal tas i bruk, forteller André Hjort, som er daglig leder for Håndverkeren Restaurant & Pub AS, eid av gjengen bak Harveys: Trygve Eftestøl, Erik Wikstøl og Nils Ronny Urdal.

— Ikke én fotballkamp på skjerm?

— Ikke en eneste en. Med Håndverkeren går vi motsatt vei av Harveys, forteller Erik Wikstøl, og forteller at Håndverkeren allerede har fått 1500 likes på Facebook.

— Dobbelt så mange som det gamle stedet hadde fått etter fire år, legger han til.

Ruster opp

Eierne ruster opp og bygger nå om lokalene for mellom tre og fire millioner kroner.

— Huset har en vanvittig historie, sier Erik Wikstøl.

— Det var privatbolig frem til krakket på 20-tallet. Så overtok Kristiansand Håndverkerforening. Under Den andre verdenskrig var det bordell her. Vi skal tilbake til røttene, til opprinnelsen, forteller Erik Wikstøl.

— Bordellet??

— Det blir det fra to til fem, humrer Wikstøl med et smil.

— Neida. Dette er Håndverkeren. Vi følger dette temaet ned til hver minste detalj, enten det er logo eller uniformer til de ansatte. Navnet skrives med "å", ikke dobbel "a". Derfor endrer vi navnet, slik at det blir skrevet riktig. Håndverkeren skal være temaet som går igjen over alt, sier Wikstøl og forteller om et givende samarbeid med Håndverkerforeningen som eier bygget.

Konsertscene

Håndverkeren skal også bli en mer profilert scene.

— Vi vil bygge opp en livescene. Lokalene her er ideelle. Mindre og mer intimt enn for eksempel på Kick. For å få til det, er vi svært fornøyd med at Karmakosmetix og Jan K. Transeth har tatt på seg ansvaret for vår musikkprofil og bookingen, sier Wikstøl, som berømmer Transeth for innsatsen i Ravnedalen sist sommer.

Planen er konsert hver lørdag. Transeth selv ser mulighetene.

— Jeg har selv vært på mange konserter på Håndverkeren og liker godt kombinasjonen klubbscene og utested. Scenen på Håndverkeren har mange muligheter, og fungerer både som intimscene og til større arrangementer. Jeg ser frem til å presentere programmet i løpet av de nærmeste ukene, forteller Transeth, som legger til at folkene på Håndverkeren blir en morsom gjeng å samarbeide med.

Stort behov

ÅPNER: Håndverkeren åpner i november med André Hjort som daglig leder.

— Det er et stort behov for et sted som dette. Her kommer alt vi har savnet i byens uteliv. Dette blir for eksempel det eneste stedet i byen der du også får servering ved bordene etter klokken 22, smiler Wikstøl fornøyd.- Om du liker blues, spiller dart, eller trenger plass til diskusjoner i en akademisk forening: Her tilrettelegger vi for alle typer aktiviteter, sju dager i uka til 02 hver natt, sier Hjort som legger til at den flotte garderoben ved inngangen igjen vil bli betjent.

— Allerede nå har bedrifter booket seg inn med egen komiker og eget band. Her skal folk kunne arrangere bryllup eller julebord. Her er det rom for alle. Vi får en egen arrangementskoordinator i full stilling, som skal følge opp de som vil bruke stedet, sier Wikstøl.

Muligheter for ansatte

Erik Wikstøl og André Hjort legger overfor Fædrelandsvennen stor vekt på arbeidsforholdene og mulighetene for de ansatte.

— Vi har nå signert arbeidskontrakter for 30 ansatte. Voksne, engasjerte og dyktige folk som brenner etter å være med. Mange med lang erfaring i bransjen. Mye av ombyggingen vi gjør er for å få til en helhet her. Også for de ansatte slik at de får bedre arbeidsforhold, sier Wikstøl.

— Det skal være mulig å gjøre karriere i denne bransjen. Det skal ikke bare være en bijobb for studenter eller andre, med en enorm gjennomtrekk der folk jobber et sted i et par-tre måneder før de slutter. Nå har vi 55 ansatte på Harveys. Vi nærmer oss 100 i konsernet. Ti årsverk jobber fra klokken åtte hver dag, selv om dørene ikke åpner før 15. Slik sikrer vi gjestene gode opplevelser. Vi vil ha seriøsitet i en bransje som sliter med useriøsitet, sier Wikstøl, som forteller at de ansatte skal ha et eierforhold til stedet.

— Derfor går også 15 prosent av overskuddet tilbake til de ansatte, sier han.