KRISTIANSAND: – Vi er jo ikke laget av papp, og tåler litt vann. Det er likevel ikke til å legge skjul på at vi kommer til Sørlandet for å oppleve sol og badetemperaturer på 20-tallet, sier Svein Bringedal.

Han og kameraten Odd Inge Vikse ankom onsdag ettermiddag Kristiansand i hver sin båt, etter å ha stoppet et par dager i Mandal. Før de møtte regnet, klarte de imidlertid å bli solbrente på armene.

– Med fire ukers ferie går det greit å vente noen dager på finværet. Jeg må likevel innrømme at vi ofte sjekker yr.no og får med oss alt som er av værmeldinger sier Odd Inge Vikse.

Store båter

Med båter som er henholdsvis 38 og 45 fot, tror nok haugesunderne de skal klare å holde seg tørre. Båtturistene frykter imidlertid vind og høye bølger mye mer enn regn.

– Når vi skal rundt Jæren bør det ikke blåse for mye. Selv lurer jeg på å ta en tur til Danmark, men med onsdagens bølgehøyde på halvannen meter var det uaktuelt, sier Odd Inge Vikse.

Kameratene har med seg sine ektefeller på båtferien. Under oppholdet i Kristiansand håper de å kunne gå turer, se seg omkring og gjerne bade.

Til Isefjærfjorden

Etter noen dager i Kristiansand drar båtfølget til Isefjærfjorden, der de også var i fjor.

– Det var mye maneter i sjøen litt lengre ute, men i fjorden i Lillesand er det så mye brakkvann at det normalt er bedre å bade. I fjor opplevde vi 24 grader i fjorden i Lillesand, sier Svein Bringedal.