KRISTIANSAND: Detvar like før klokken 10 fredag tidlig at den stjålne båten ble oppdaget på Tangensyd for Lundsbroa.

— Forhåpentligvis venter en fornøyd eier, sier operasjonslederIngrid Mæhre ved Agder politidistrikt.

Båten ble fortøyd i båthavna onsdag denne uka. Fredag morgen oppdaget eieren at den var borte.

Spesiell båt

— Den har blitt stjålet en gang mellom klokka 15 onsdag og i dag. Mest sannsynlig har det skjedd i løpet av det siste døgnet, sier etterforskningsleder Jan Nesland ved Randesund politistasjon.

Båten er en 2007-modell Nidelv 780 sport. Den er 26 fot lang, hvit og har en sort kalesje. Ny kostet båten rundt 1,3 millioner kroner, opplyser Nesland.

- Vil tro folk legger merke til den

Administrasjonssjef Trond Risdal i Nidelv International bekrefter at båten ikke er den det finnes flest av på sjøen.

— Jeg vil absolutt tro at folk vil legge merke til den, sier Risdal.

Han forteller at 780 sport er den mest luksuriøse utgaven i prisklassen 1-1,5 millioner kroner.

— Jeg vil ikke si at det er en luksusbåt, men kvalitetsmessig er denne båten den mest luksuriøse i den prisklassen, sier Risdal.

Tyveri og hærverk

Jan Nesland ved Randesund politistasjon forteller at politiet har fått flere anmeldelser om båttyverier de siste dagene.

— Det er nok mellom ti og tyve båter som er meldt stjålet. Vi har i tillegg fått flere anmeldelser som går på hærverk. Ved et tilfelle ble det tømt et brannslukkingsapparat i en båt. Andre båter har blitt frastjålet stereoanlegg, sier Nesland.

Tirsdag kveld ble en båt til 250.000 kroner stjålet fra båthavna til Kristiansand Båt og Motor på Andøya. Tyvene kom til stedet i en annen stjålet båt, som ble funnet forlatt ved Fredriksholm festning dagen etter.

Nesland ber folk om å følge nøye med i tiden fremover.

— Det er store verdier som ligger ute. Vi håper folk passer på og gir beskjed til politiet dersom de ser noe, sier Nesland.