KVINESDAL : Etter at Sarons Dal og resten av pinsebevegelsen mobiliserte på alle fronter, så er Edvardsen klar for Stavanger-finalen i Norwegian sin halehelt-konkurranse. Totalt kom det inn over 200.000 stemmer i nominasjonsrunden.

Misjonæren fra Kvinesdal skal nå konkurrere med fire andre avdøde helter om plassen på flyhalen til et av de nye Norwegian-flyene.

Nominert av datteren

Edvardsen ble nominert av sin datter Mona Selseng under Stavanger, og det var ganske nærliggende:

"Fredsmegler og verdensevangelist, som alltid valgte å fly ut og hjem fra Sola. Hvor også han ankom sin siste reise i kiste fra Mombasa til Sola lufthavn. Der ble han tatt imot som en statsmann", heter det i begrunnelsen.

— Stiller seg bak kandidatene

Det skal kåres en vinner fra hver av fire regioner: Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.

— Disse heltene blir synlige i lang tid framover og det er viktig for oss å gjøre en grundig jobb med å kvalitetssikre alle kandidatene, både for vår egen del og for kandidatenes familier. I Stavanger er vi nå klare med fem kandidater som både familiene, folket og Norwegian stiller seg bak, sier kommersiell direktør Daniel Skjeldam i Norwegian ifølge Aftenbladet.

Edvardsen skal i Stavanger-finalen konkurrere mot Alexander Kielland, Julie Ege, Liv Kyllingstad Godin og Sigval Bergesen. Alle stemmene fra nominasjonsrunden slettes.

Flere kandidater ikke med videre

I Oslo var det flere av kandidatene som var ledende i nominasjonsrunden som ikke kom til finalerunden. Blant annet Joakim Nielsen, Jens Bjørneboe og Øystein Aarseth.

– Det er flere grunner til at disse kandidatene ikke er med i finalen. Både ønsker fra familiene og våre egne vurderinger ligger til grunn for at noen av de mest populære heltene dessverre ikke er med i finalen, sier Skjeldam i en pressemelding.

11. april starter stemmerunden for finalene for de fire byene. Valget varer i 55 timer.