KRISTIANSAND: — Disse pengene kommer veldig godt med i satsingen vår mot OL, stråler de to seilebrødrene fra Risør.

Søndag vant de Los-fondets drømmefinale, med rundt 400 stemmer foran skøyteløperen Magnus Myhren Kristensen fra Arendal Skøiteklub, som vant 80.000 kroner. På tredjeplass fulgte Nidarø Trekkhundklubb, som vant 70.000 kroner. Trialkjører Mette Fidje fra Kristiansand og Vennesla Røde Kors ble henholdsvis nummer fire og fem.

— Vi føler at hele Risør har stemt oss fram, sier Tomas Mathisen.

Inspirert

— Dette inspirerer oss til å trene enda mer. Og det skal ikke bli vanskelig å bruke pengene, for full satsing i en sesong alene koster 200.000 kroner, supplerer Mads.

Denne høsten har tvillingene begynt på Norges Toppidrettsgymnas. De har tidligere i år en andreplass fra junior-NM i 29-er, som er rekrutteringsbåten til OL-båten 49-er. I norgescupen leder de sammenlagt før det avsluttende stevnet kommende helg. Far Erik er med som trener, og guttene ble tidligere i år nummer 56 i junior-VM i Danmark.

Ambisiøse

— Det kommende målet vårt er topp ti-plassering i junior-VM, sier Tomas.

– Vi er imponert over det ambisiøse målet Mads og Tomas har satt seg. De er gutter som vet hva de vil, og som har staket ut en riktig kurs. Vi heier på dem, sier administrerende direktør Geir Tønnesland i Los i en pressemelding.