newPic_3854.jpg

GRIMSTAD :"Hørte ingenting, men misforsto alt: Stortingsrepresentant og konfliktskaper Freddy de Ruiter fyrer løs mot innlegg han ikke hørte", meldte Venstres ordfører Hans Antonsen fra sine profiler både på Facebook og Twitter torsdag formiddag klokken 10. ## Sykehusdebatt

Bakgrunnen er Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Freddy de Ruiters kritikk av sykehusdirektør Jan-Roger Olsen.

Vi har en stortingsrepresentant fra mitt fylke, som jakter på anledninger til å skape konflikterOlsen ønsket tirsdag at overleger sluttet å gå til media med konflikter.

Antonsen legger sine kommentarer ved en lenke til NRK Sørlandets reportasje, hvor de Ruiter uttalte seg til NRK Sørlandet.

— Det minner mer om Nord-Korea enn Norge, uttalte de Ruiter til NRK Sørlandet etterpå.

- Han jakter konflikter

— Jeg var der. Olsen la åpent og nyansert frem problemet som oppstår når overleger sier tilbudet er dårligere enn mange andre og sykehusledelsen mener. Det er et dilemma, når overleger sier avtalte og gjennomførte endringer handler om å ribbe funksjoner og rasere miljøer. De Ruiter var ikke der. Innlegget fra Olsen var godt.

Antonsen mener det er synd at de Ruiter bruker anledningen til å skape et veldig høyt konfliktnivå.

— Vi har en stortingsrepresentant fra mitt fylke, som jakter på anledninger til å skape konflikter, sier Antonsen.

- Gjenga media Olsens uttalelser på en feil måte?

— Jeg synes media gikk veldig langt i å spisse dette som et forbud. Jeg hørte ikke dette som et forbud mot å snakke med media. Mitt poeng er at en fremstilling uansett mister nyanser. En stortingsrepresentnat må ha såpass respekt for at et innlegg er sagt i en sammenheng, og ikke raljere med dette som han gjør.

- Takler i knehøyde

— Han har ikke ringt meg. Jeg akter ikke gå i en sånn skittentøyvask med Hans Antonsen, det er for usaklig, sier Freddy de Ruiter, når Fædrelandsvennen gjør ham oppmerksom på angrepet fra Antonsen.

Han forteller likevel hva han mener.

— Det stemmer at jeg ikke var der, men når både Fædrelandsvennen og NRK Sørlandet skriver det samme, må jeg kunne forholde meg til det. Hvis Antonsen mener dere i media ljuger, så er dette mer et angrep på media, sier Freddy de Ruiter.

De Ruiter mener ordføreren i Aust-Agders nest største by får tenke seg om.

— Hans Antonsen får gå litt i seg selv. Dette er takling i knehøyde, sier de Ruiter.