KRISTIANSAND: De øvrige 12 rundt bordet mente dagens retningslinjer ikke åpner for skjenkebevilling på senteret.

— Frp synes dette er overformynderi, at ikke voksne mennesker skal få drikke en øl på Sørlandssenteret, når de kan gjøre det 400 meter ned i gata. Det er tullete, fremførte Frps Bjarte Vestøl.

Kristiansand er en av få byer som ikke tillater alkoholskjenking på kjøpesentrene. Peppes Pizza har fått avslag på den sjuende søknaden om alkoholbevilling siden 2000, fordi restauranten ligger inne på Sørlandssenteret. Restauranten klagde så vedtaket inn for formannskapet.

— Dette er en konkurransevridende og gammeldags måte å tenke på, hevdet senterleder Kjetil Børufsenved Sørlandssenteret overfor Fædrelandsvennen tirsdag.

Kommunens alkoholpolitiske retningslinjer revideres i starten av hver bystyreperiode. Her er kjøpesenter nevnt blant stedene der alkohol ikke skal skjenkes, begrunnelsen er at barn og unge må sikres alkoholfrie soner i det offentlige rom.

Høyre tok til orde for å revidere bestemmelsene:

— Det er ikke tvil om at vi må avslå søknaden nå. Men shopping er blitt opplevelse, og de som vil ha et glass øl til pizzaen må ha mulighet for det, uansett om det er på et kjøpesenter eller i sentrum, mente Helene H. Knudsen.

Venstres Dag Vige advarte mot et frislipp.

— Hvis Sørlandssenteret får bevilling, følger Amfi i Vågsbygd og byen etter. Da skjer en stor endring, og vi ønsker fortsatt at alkoholen skal ha en viss avgrensning, sa Vige.

Retningslinjene skal opp til ny debatt i bystyret i løpet av vårsemesteret.