Lærling Lasse Sælevik i Nettpartner kunne fastslå at det var telefonkabler, ikke strømkabler, som hadde røket.
- Sjefen sier det blir en sein kveld for oss i dag, sier Sælevik.
Ryddearbeidene ble påbegynt med motorsag, men grovere verktøy måtte overta. Foto: Baard Larsen

AGDER: Politiet ber folk om å unngå å kjøre bil de nærmeste timene.

— Mange trær faller over veiene i hele distriktet, skriver politiet på Twitter klokka 19.41. Få minutter etterpå meldte politiet at et tre hadde falt over en bil på Kystveien i Arendal.

— Ingen personskade. En patrulje er på stedet med motorsag, melder politiet.

Faller trær over hele Agder

Operasjonsleder i politiet, Øystein Vellesen, sier de har hatt en svært hektisk kveld.

— Det faller trær ned over hele Agder, det er grunnen til at vi ber folk om ikke å kjøre bil. Det handler om fare for liv og helse, men også det at mange veier rett og slett er blokkert av alle trærne, sier han til Fædrelandsvennen.

Veier som er rammet er riksvei 9, 41 og 402. Fylkesvei 653 er rammet, og E 39 ved Brennåsen og E 18 i Risør, forteller operasjonslederen.

Politiet overlater veiarbeidet til andre, men bistår der det trengs øyeblikkelig hjelp, sier Vellesen.

Nære på

Rett nord for Grødum i Birkenes kommune på Fv. 41 var det minst syv trær som hadde falt over veien. Her kan en av naboene fortelle at det nesten gikk galt.

— Det var helt uvirkelig da jeg så at en bil nesten fikk over seg et stort grantre. Det var virkelig nære på at det gikk galt, sier kvinnen, som ikke ønsker sitt navn på trykk.

Hun legger til at en del naboer begynte på trærne med motorsag, før de måtte evakuere ettersom flere og flere trær veltet.

Vil ta tid

Lærling Lasse Sælevik ved Nettpartner forteller at det har vært svært hektisk for ham og resten av staben torsdag.

— Vi har fastslått at det er telefon- og fiberkabler som er falt i bakken ved Grødum, ikke strømkabler. Dermed er nok dette en jobb for andre, sier Sælevik.

- Hvordan har ettermiddagen og kvelden vært for dere?

— Det har vært ufattelig hektisk. Sjefen sier at det blir en sen kveld for oss i dag. Om vi klarer å rydde opp i løpet av kvelden, svarer han.

— Jeg fikk nettopp høre at strømmen også har forsvunnet flere steder rundt Grimstad og Arendal. Arbeidsoppgavene står i kø, sier Sælevik.