KRISTIANSAND: Tingretten betegner mannen som en gjenganger i forhold til økonomisk kriminalitet. Domfelte har lurt en kvinnelig bilkjøper, skriver retten, som mener kvinnen på en kynisk og beregnende måte er utnyttet.

49-åringen ble dømt til to års fengsel i Tyskland i 2005, i Kristiansand tingrett samme år til ett år og ti måneder, og ved samme domstol i 2010 til fengsel i fire år. Alle dommene gjelder bedragerier. Han hadde en resttid på et år og 122 dager fra siste dom ved løslatelsen, og var straks i gang med kriminalitet i fjor. Kvinnen ble lurt til å kjøpe en BMW som hun forhåndsbetalte med 740.000 kroner. Den domfelte skulle også skaffe kjøper til kvinnens hus, etter at han hadde leid huset for flere måneder, men bare betalt leie for en måned. Retten har for øvrig gjort fire måneder av straffen på to år og seks måneder betinget med en prøvetid på hele tre år.

I premissene for dommen heter det at bedrageriet er grovt, beløpet er brukt til å finansiere 49-åringens personlige forbruk, blant annet gjennom et opphold i Dubai. "Hun ble gjentatte ganger lurt", heter det i dommen om den måten 49-åringen opptrådte på overfor den fornærmede kvinnen.