SØGNE:

— Du er glad i ordspråk?

— Jeg samler på dem, og bruker dem i taler, og ellers. Ett av mine favoritter er: "Med sunn galskap og dårlig hukommelse blir livet en fantastisk reise".

— Du lever opp til det?

— Ja, hehe. Som den gangen vi skulle til Las Vegas, og jeg hadde sørget for at alle i familien fikk nye pass. Bortsett fra meg selv. Så jeg ble nektet utreise. Da måtte jeg bare le, hva annet er det å gjøre i en sånn situasjon? Og jeg kom jo fram etter hvert, halvannet døgn etter de andre. Jeg synes jeg er heldig som kan se sånn på ting.

Fostermor i ni år

— Det hjelper deg kanskje også i din rolle som fostermor?

— Jeg elsker rebeller, det er noe med den kraften de har. De er så levende. Selv hater jeg også kjedelige ting, som gjentakelser, og vil helst ha det uforutsigbart. Det gjør nok at jeg har lett for å forstå dem.

— Du har lett for å havne i styre og stell også?

— Det er gøy! Jeg møter masse spennende mennesker, lærer mye nytt og får energi av det. Jeg tilhører nok kategorien ja-mennesker.

— I helga var du Rusken-general for femte gang. Hva innebærer det?

— Det er riktig at det er femte året jeg er med og drar i gang vårens ryddeaksjon, men det er tredje året den arrangeres sammen med Søgne frivilligsentral.

Sur av å klage

— Men det var du som satte det i gang?

— Vi hadde fått hund, og jeg gikk masse turer med ham den våren. Da fikk jeg se hvor rotete og forsøplet det var, og tenkte at her må det ryddes. Jeg begynte å ringe litt rundt, og så var vi i gang.

— Så lett som det?

— Et ordtak lyder: "Jeg kan ingenting gjøre, jeg er jo bare én. Og det sier hundre tusener". Snu på det – og tenk så mye vi kan få utrettet! Man blir sur av å klage og være problemfokusert, og glad av å påvirke og utrette.

Drømmer om utlandet

— Er det riktig at du maler drømmene dine?

— Noen av dem, i alle fall. Jeg har utsmykket en vegg på Betania med et maleri jeg så for meg i en drøm.

— En av drømmene er å male mer?

— Ja, og å ha tid nok til å lage en separatutstilling. En annen er å flytte på oss for en periode, og jobbe i utlandet for sjømannskirka eller en veldedig organisasjon.