ARENDAL/DRAMMEN: To gutter på 15 og 17 år stjal natt til lørdag en sort Opel Zafira som stod parkert utenfor en bolig i Arendal. Bilen tilhørte faren til 15-åringen.

Klokken 14 lørdag ettermiddag var guttene kommet til rette, og bilen stod igjen parkert utenfor 15-åringens bolig.

— Det er ingen skader på guttene eller bilen. Jeg kan se at de har kjørt rundt 20 mil, men jeg vet ikke hvor de har vært. Jeg håper ikke politiet tar lett på denne oppgaven, fordi det er en alvorlig sak, sier bileieren og 15-åringens far til Fædrelandsvennen lørdag ettermiddag.

Politiet i Agder fikk melding om tyveriet klokken 08.12 lørdag morgen. Bileieren bekrefter til Fædrelandsvennen at den yngste gutten er hans egen sønn, og at 17-åringen er sønnens kamerat.

Barnevernssak

Operasjonsleder Vidar Otto Neset i Agder politidistrikt sier at det er opprettet barnevernssak på forholdet.

— To mindreårige gutter er tatt hånd om av barnevernsinstitusjon og sine foreldre, sier han.

15-åringen er under strafferettslig alder, men 17-åringen risikerer en form for reaksjon.

— Det hender fra tid til annen at barn stikker av i foreldrenes bil. Slikt blir fulgt opp av barnevernet, og det forebyggende kontor til politiet har samtaler med dem, forklarer Neset.

Kona oppdaget tyveriet

-17-åringen overnattet hjemme hos oss i natt. Det var min kone som oppdaget at bilen vår var borte i dag morges, sier bileieren.

Da Fædrelandsvennen snakket med arendalitten i 12-tiden lørdag, var han på vei til politiet. Han var fortvilet over hendelsen.

— Bortsett fra at sønnen min har vist litt interesse for moped, har han ingen kjøreerfaring som jeg vet om. Det har heller ikke kameraten, etter hva jeg har skjønt. Jeg har aldri opplevd tidligere at de to har gjort noe som dette. Vi har ikke hatt noen krangel heller, så dette er merkelig. De har ikke pakket med seg noen klær eller tatt med penger, sa faren da guttene var borte.

Har lett etter bilen

Sammen med familien lette han etter bilen ulike steder i Arendal.

— Det jeg er opptatt av nå er at guttene tar kontakt med oss, slik at ikke noe galt skjer på veien. De må bare slutte å kjøre, sa faren.

Det er foreløpig uklart hvor guttene har kjørt. Søndre Buskerud politidistrikt fikk melding om de to guttene fra politiet i Agder.

— Vi fikk et tips fra dem om at guttene kanskje var på vei til vårt distrikt. Men vi har ingen indikasjoner på at de er på veien her, de kan være hvor som helst, også lokalt på Sørlandet. Det er heller ikke sikkert at de kjører nå, kanskje har de parkert et sted. Uansett håper jeg de stopper ferden, og at de tar kontakt med oss, sa operasjonsleder Marianne Mørch ved Søndre Buskerud politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Operasjonsleder Geir Andersen i Agder politidistrikt bekrefter at saken vil bli politianmeldt.