GRIMSTAD: – Vi har vanskeligheter med å møte alle bestillinger. De siste to-tre månedene har vi ikke klart å levere volumet som er bestilt. Alle har fått noe øl, men ikke så mye som de har bestilt, sier Tore Nybø, daglig leder og medeier i Nøgne Ø-bryggeriet.

Han sier at bryggeriet har produsert juleøl helt siden påske, og at dette har tatt noe av kapasiteten.

– Forhåpentligvis har vi klart å holde litt øl i alle hyllene. Vi prøver å effektivisere litt og finne på smarte ting for å ta oss inn igjen, sier han.

Luksusproblem

I år regner Nybø med at bryggeriet selger mellom 1,1 og 1,2 millioner liter øl. I fjor var tallet 900.000 liter, og i 2011 solgte de 600.000 liter.

– Det er helt klart et luksusproblem at ølet vårt er etterspurt. Så lenge vi er leveringsdyktige på 70–80 prosent skal vi være fornøyde, forklarer den daglige lederen.

Han forteller at produksjonen er giret opp i håp om å få levert alt som kreves.

– Jeg håper problemene med å levere nok er forbigående, sier Nybø.

Selges verden rundt

Grimstad-ølet selges nå over hele verden.

– Vi leverer blant annet til Australia, New Zealand og USA. I tillegg har vi stor suksess med å levere til taxfree-butikker på flyplasser over hele landet, sier Nybø.

Blant fremtidige planer er kirsebærøl og et øl som heter #1000, som skal markere at bryggeriet har rundet 1000 brygg.

– Torsdag skal vi lansere årets juleøl. De skal være i butikkene i løpet av helga, forklarer han.

Sørlands Spesial

Christiansands bryggerier lanserte tidligere i år en ny type øl som de kalte "Sørlands spesial". Den har de solgt 100.000 liter av.

– Vi er rimelig greit fornøyde. Det er vanskelig å vite hvordan et mørkt øl vil slå an, men dette var omtrent som forventet, sier Alf Helge Halland, Marketing-direktør i Hansa-Borg CB.

"Sørlands Spesial" selges hovedsakelig i Vest-Agder. Det vil bli værende på markedet som et av CBs faste produkter, bekrefter Halland.