KRISTIANSAND: Det var søndag morgen at en tipser knipset dette bildet av en noen personer som forsøkte å frakte en gummibåt med noe som ser ut til å være en hjemmesnekret henger. I tillegg sitter en person ut av lasterommet på bilen og tilsynelatende holder fast i hengeren med nevene.

– Det er jo ikke adferd som skal være i trafikken. Hengeren er tydelig ikke registrert for bil og det er noe usikkert om personen bak holder hengeren, men det er uansett utilbørlig og ikke aktpågivende adferd, sier Morten Nilsen, leder for kjøretøyavdelingen ved Statens vegvesen.

– Er bilen registrert varebil så har mannen ikke lov til å oppholde seg i lasterommet når biler er i fart. Uansett risikerer han å gå med hodet først inn i lasterommet ved en bråbrems, sier Nilsen.

Blanda følelser

Personen som sendte inn bildet er selv beboer i området hvor bildet ble tatt, like ved Sør Arena.

– Søndag morgen da jeg gikk tur med datteren min, så jeg at de sto og pakket på hengeren. Vi gikk videre, men på vei tilbake kom bilen kjørende og jeg fikk tatt et bilde, sier han.

Han anslår at bilen kjørte i rundt 20 km/t da han tok bildet. Selv om han måtte trekke på smilebåndet da han så bilen, synes han det er alvorlig at folk tror at sånt er greit å gjøre i trafikken.

– Det er litt blanda følelser, fordi selv om det er morsomt å se, så kan det fort bli alvorlig, sier han.

At tilhengeren ikke er registrert for bil tror han har sin naturlige forklaring.

– Etter hva jeg kunne se så var det to sykkelhjul som de hadde montert på en hjemmelaget ramme. Det så ikke særlig trygt ut, sier han.

Burde lastet annerledes

Morten Nilsen i Statens vegvesen påpeker at sjåføren og hans medhjelper burde sett på alternative lastemetoder, som å feste båten til taket.

– Men det kommer også an på bredden og vekten på båten. Hvis den er breiere enn bilen skal den festes ekstra på taket. Hadde vi oppdaget denne på en kontroll ville vi nok tatt en prat med sjåføren, sier Morten Nilsen i Statens vegvesen.