VENNESLA: Far og datter fra Vennesla hadde vært i byen og drukket alkohol, og skulle avslutte kvelden på kinarestauranten i hjembygda. Der kom de i prat med et par sambygdinger, og ved bordet viftet faren i slutten av 40-årene med en kniv som han hadde med seg.

Datteren og den ene av mennene fikk god kontakt og gikk utenfor. Da faren litt etter kom ut og fikk se datteren og hennes nye "venn", trakk han kniven og satte denne mot strupen til mannen. Fornærmede la på sprang, og slapp fra episoden uten fysiske skader. Episoden fant sted 23. juni i 2011. Offeret forklarte i retten at de to hadde stått og klint med hverandre, da faren truet ham med kniv. Datteren sa det var fornærmede som klådde på henne, og at faren derfor ville skremme ham. Faren som i dag er 50 år, forklarte at han var sterkt beruset og derfor ikke husker noe av episoden.

50-åringen ble i Kristiansand tingrett dømt til 90 timers samfunnsstraff for knivtrusselen og for å ha slått kona si flere ganger i ansiktet med flat hånd.

Normalt ville trusler og vold mot nære familiemedlemmer gitt ubetinget fengselsstraff, men siden sakene var blitt så gamle og domfelte har skikket seg, lot retten ham slippe med samfunnsstraff.