VENNESLA: — Hva slags prost som kommer? Jeg er veldig meg selv, og interessert i mye. Som prest står jeg midt i kirken. Jeg er lojal, og synes vi skal samle, ikke splitte, sier Ellingsen, som ble ansatt som prost i Otredal av bispedømmerådet torsdag.

Ellingsen hadde sin første prestetjeneste som feltprest på Evjemoen i 1987, og nå venter han tilbake til Otredal. I mellomtiden har han blant annet vært sjømannsprest på Gran Canaria i sju år.

GUNNAR ELLINGSEN: Den nye prosten i Otredal, altså Vennesla og Setesdal

— Jeg liker lederoppgaver, og har hatt mange slike. Derfor ønsket jeg nå prostestilling. Og Setesdal og Vennesla er spennende for meg som har bakgrunn fra Herefoss og er gift med ei fra Kristiansand. Som sogneprest i Sør-Varanger lærte jeg noe om avstander, så selv om prostiet er stort, skremmer det ikke, sier Ellingsen, som når han ikke er prest har flere hobbyer.- Jeg snekrer på hytta på Tromøy, pusler med gamle biler og padler i kajakk så ofte jeg kan.

Ellingsen var russ sammen med biskop Stein Reinertsen i 1979, og gleder seg til å jobbe tett med sin gamle venn. Han begynner i månedskiftet september/oktober.