AGDER: – Sommeren skiller seg ut. Det er flere hardt skadede og drepte i juni og juli enn resten av året, og vi gjør flest førerkortbeslag sommerstid, sier Krogstad til Fædrelandsvennen.

Denne uka starter de fleste skolene ferien, og turister valfarter til Sørlandet. Nå starter det han omtaler som de "stygge månedene" på Agder-veiene.

– Vi var tynt bemannet i fjor. I år kommer vi til å bruke litt overtidspenger på å være synlige i trafikken, forteller Krogstad.

Fart og rus

Tirsdag presenterte Fædrelandsvennen ei liste over veiene hvor du kan forvente å møte på utrykningspolitiet.

– Den lista stemmer veldig bra, men vi holder oss mest langs E 18 og E 39. Det er der ferietrafikken går om sommeren. Riksvei 9 er mer aktuelt om vinteren. Men det blir nok en tur i ny og ne til sideveiene, så folk må passe seg, sier han.

Fart og rus er de to forholdene som UP setter fokus på gjennom sommeren.

– Vi må ha et større fokus på fart og rus. Det er sommer, sol og grilling. Noen klarer ikke å avbalansere drikking og kjøring i ferien, sier UP-sjefen.

Forundret over forbikjøringer

Han varsler stor tetthet mellom laserkontrollene i sommer.

– Vi driver mye med laserkontroller. Hovedsaklig er det på E 18 og E 39 ferietrafikken går, og der blir vi stående mye, forklarer Krogstad.

Skal vi tro UP-sjefen er sørlendinger ekstra harde på gassen om sommeren.

– Hver sommer blir vi forundret over farlige forbikjøringer. Det er mye køkjøring, og da tror noen luringer at de tjener mye på hasardiøse forbikjøringer. Vi slår ekstra hardt ned på aggressiv adferd, sier han.