LILLESAND: — Det har bare blitt verre og verre, sier Geir Lae Solberg fra Drammen. Han har hytte 200 meter fra teltet. I et klagebrev til kommunen og kommunelegen skriver han at både varighet og lydnivå har økt.

Det hele startet forsiktig for 40 år siden. Nå strekker programmet seg over fem uker, med to-tre arrangementer hver dag. I tillegg er det ungdomsmøter og barnemøter, auksjoner og kveldsmøter ved havet. Solberg sier det har blitt tatt flere initiativ fra naboene for å få dempet musikken. Men det har bare hjulpet en kort tid, før nye band på scenen skrur opp volumet igjen.

Solberg viser til "Veileder for musikkanlegg og helse" der det heter at ved ett til seks arrangementer per år skal lydnivået være mindre enn 70-75 desibel. I følge programmet for bibelcampingen ble det avholdt 90 arrangementer, alle med lydnivå langt over grenseverdiene, hevder han. Han krever at all aktivitet i teltet må opphøre om man ikke følger forskriftene.

Morten Løvåsen, styreleder for bibelcampingen, skriver i et svarbrev at dette er en sak man har jobbet kontinuerlig med over flere år. Han ønsker å finne gode løsninger for alle involverte. I første omgang blir det bedt om et møte med Solberg og kommuneadministrasjonen.