GJERSTAD: Klokken 22.18 fikk politiet i Agder melding om at det brant ved Abel ungdomsskole, noe som førte til sterk røykutvikling.

Stengt på grunn av røyklukt

Ingen ble skadet i brannen, som begrenset seg til ett rom.

— Det er skader på den gamle delen av skolen. Brannen skjedde i et slags verksted og lagerrom. Dette bygget skulle pusses opp. Rommet grenser til bassenget og gymsalen, og her er det noe røyklukt i dag, forteller rektor Birger Westlund til Fædrelandsvennen.

Eksploderte under slukning

Gymsalen og bassenget holdes dermed stengt inntil videre. Krimteknikere har tirsdag på stedet for å finne ut av årsaken til brannen, som viste seg å være komplisert å få slukket.

Før brannvesenet kom skal naboer ha hørt store drønn fra bygningen. Røykdykkere måtte også trekke seg ut før det kom to eksplosjoner under slukningsarbeidet.

Ved 22.45-tiden hadde imidlertid brannvesenet kontroll og brannen ble slukket.

Brann i kjemilager

Tidligere ble det meldt at brannen hadde skjedd i et sløydrom, men ifølge Agderpostenhar det brent i et kjemilager.

Avisen skriver at krimteknikerne tror kjemikalier har selvantent. En flaske eller to har trolig fått en lekkasje, og brannfarlige kjemikalier har fått blande seg til en eksplosiv blanding.

— Det har trolig ligget og ulmet en stund, før brannen brøt ut for fullt, sier politistasjonssjef Odd Holum i Risør til Agderposten.

Går ikke utover undervisning

Rektor Birger Westlund opplyser til Fædrelandsvennen at undervisningen vil gå som normalt for elevene.

— Unntaket er at de ikke vil ha ordinær gym med det første, sier han.

Det vanlige skolebygget ligger ifølge ham cirka 100 meter fra brannstedet, og det var aldri aktuelt å sende ut noe varsel til elevene i går kveld.

— De fleste hadde ikke fått det med seg en gang, men noen var så klart spent på å se. Det er klart det er trist at det brant, men brannvesenet var raskt på pletten og avverget noen større krise, sier Westlund.

Kan ta tid

Ifølge politiet skal krimtekniker i formiddag se på brannstedet i dagslys.

— Han skal kikke litt på stedet. Det kan hende vi må vente litt på svar om hva som var årsaken, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Øyvind Andersen tirsdag morgen.