SKINN: Robert Måna måtte ta med seg elgkadaveret til arbeidsbasen på Storemyr. Her ble elgen studert nøye. Foto: Hildegunn Mellesmo Aslaksen
KULEHULL: Elgen er skutt høyt i ryggen, i det som kalles pukkelen. To hull indikerer hvor kulen har gått inn og ut. Elgen er også skutt i hodet. Foto: Hildegunn Mellesmo Aslaksen
VEISØPPEL: Driftsleder Arne Nielsen og oppsynsmann Robert Måna i NCC pakker elgkua sammen igjen. De finner de utroligste ting langs E 18. Men tjuvslaktet elg er første gang. Foto: Hildegunn Mellesmo Aslaksen
AVFALL: Dermed oppstår naturlig nok en diskusjon om hvor restene skal fraktes, til slakteren eller søpla. Foto: Hildegunn Mellesmo Aslaksen

LILLESAND: — Dette er profesjonelle folk. Det er synlige skuddskader på elgen. Den er skutt i pukkelen og har fått ett dødelig skudd i hodet, sier Robert Måna.

Han er oppsynsmann i NCC og driver veivedlikehold på nye E 18. En av oppgavene er å renske opp i alt folk slenger fra seg langs veien.

Funnet av elgrestene gjør ham ekstra oppgitt. For elgen må være skutt tirsdag kveld eller natt.

— Dette er garantert tjuvslakt. Elgjakta er over for lengst, og denne elgen er nyflådd, sier Måna, som selv er elgjeger.

Ku

Elgen ble funnet ved Kvernåstunnelen mellom Saint Gobain og Gaupemyr i Lillesand.

Det var driftsleder og kollega Arne Nielsen som først ble oppmerksom på en blå plastpose langs veien klokka 07 onsdag morgen. Posen lå slengt i en nødlomme i østgående kjørefelt.

Nielsen ba Måna ta en titt.

— Jeg så med en gang at det var et dyr. Jeg var forbi i natt rundt 01.30, og da lå det ingenting der. Så elgen er blitt dumpet i morgentimene onsdag, sier Måna.

Han har tatt med seg restene til basen på Storemyr i Lillesand. Der ble skinn og bein studert nøye.

— Dette er ei stor elgku. Ut fra hodet og snuten, vil jeg vil tro det har vært et dyr på rundt 200 kilo. Og du ser at den er flådd av profesjonelle. Her har ingenting gått til spille, sier oppsynsmannen.

Politisak

Leder i viltnemnda i Lillesand, Rune Blix, har kontaktet kommunen, slik at saken blir meldt politiet. Håpet er at tjuvjegerne blir tatt.

— Den er nødt til å være skutt i nærheten av en vei. Og skyter du noe med den snøen som ligger i dag, blir det et forferdelig griseri. Vommen og innvollene må også være dumpet et sted, sier Blix.

Mennene håper politiet får tips i saken.

— Folk har kanskje hørt skudd om kvelden. Det er alltid noen som vet noe, sier Robert Måna.