DRØMMEFØRE: Naspevarden er ei løype de aller fleste i Vennesla-området har et forhold til. Her legger en familie ut på tur i skiløypa. Foto: Kjetil Nygaard
FRA ØYA: Svein Ellefsen tok turen fra Flekkerøya til Naspevarden onsdag. - Det er tredje gangen jeg er i denne flotte løypa i år, sier han. Foto: Kjetil Nygaard

VENNESLA: De to venndølene Kjell Einar Gaustad og Hans Christian Loland står og smører skiene sine. I strålende solskinn er de klare for de 13 kilometerne rundt Naspevarden.

– Det er alltid lett å smøre. Men jeg bommer jo alltid likevel. Sånn er det. Treningen blir jo bare enda bedre når det er bakglatt, ler Gaustad.

Sammen med svogeren pleier han å gå to-tre skiturer i uka. De er glad de har fått en lang skisesong.

– I år har det vært en veldig lang og fin sesong med stabilt føre. Vi går både klassisk og skøyting og er heldige som har løype til begge deler herfra. Det er fin, bred skøytetrasè rundt Moseidvarden, mens det er fine klassiskspor rundt Naspe, forteller Gaustad.

Loland har meldt seg på Hovden Tour. Det har ikke Gaustad, men han vurderer å gjøre det.

– Nå har han ikke noe valg. Han må bare få meldt seg på, sier Loland.

Liker best nedoverbakkene

Sju år gamle Sindre Andersen Honnemyr var sammen med mamma og bestemor på skitur onsdag. Han gledet seg mest til de kom til nedoverbakkene.

SKIGLEDE: Sindre Andersen Honnemyr (7) liker best å hoppe på ski, men trives godt i skiløypa også. Foto: Kjetil Nygaard

– Det er gøy å gå på ski. Jeg pleier å gå cirka en gang i uka. Men det gøyeste er nedoverbakkene, sier han.Honnemyr har vinterferie nå og synes det er fint å kunne bruke den ute i sola på Naspe.

– Jeg liker best å hoppe på ski. Det gjør jeg ofte hjemme på Lomtjønn. Jeg ramlet noen ganger, men det gikk greit, sier sjuåringen.

Fine spor

– I dag var det fantastisk flott å gå her. Det er drømmeføre. Sporene er skikkelig fine, sier Jens Aas.

Mens han pakker sammen skiene etter å ha gått rundt Naspevarden forklarer han Fædrelandsvennen hvor flott det var.

BEST FØRE: Jens Aas går mest på Moseidvarden, men i dag foretrakk han Naspevarden på grunn av bedre forhold. Foto: Kjetil Nygaard

– Jeg sjekket Midt-Agder Friluftsråd sin føremelding. Da så jeg at denne runda var frest og kjørt opp i dag morges. Derfor valgte jeg Naspevarden. Ellers går jeg ofte på andre siden av vannet, sier Aas, og peker på den elleve kilometer lange runda rundt Moseidvarden. Begge kan gås fra parkeringsplassen på Kjåvann.– Jeg pleier vanligvis å gå rundt Moseidvarden. Siden jeg bor på Mosby kjører jeg bare rett opp til Stølen og starter derfra, forklarer han.

Aas har hytte på Ljosland, men måtte bli hjemme i vinterferien. Da var løypene på Drivenes et godt alternativ.

– Jeg må jo ut på ski. Det er annerledes fra Ljosland, men begge deler har sin sjarm, mener han.